Franks tankar

Vaccinering mot svininfluensa

Av , , Bli först att kommentera 0

Vi har hört så många gånger att man ska gå och vaccinera sig mot svininfluensan och nu visar det sig att det inte finns tillräcklig med vaccin. På Rapport idag erkände man att en hel del vaccin är fortfarande kvar hos tillverkaren.

Det är märkligt att det tar så lång tid. Jag undrar hur det bli med betalningen till tillverkaren. Finns ingen klausul om att man ska få vaccinet under en viss tid?
Vad hjälper det om vi ska få vaccinet om några månader? Då har de flesta antingen blivit smittade eller varit resistenta på ett naturligt sätt.
 
 
Bli först att kommentera

Ha En Trevlig Helg!

Av , , Bli först att kommentera 0

Äntligen har vi en riktig pumpa här hemma…

Bli först att kommentera

Privatisera inte vården!

Av , , 2 kommentarer 3

Det som sker nu framför våra ögon handlar egentligen om privatisering av vården. Man knoppar åt sig en viktig del av vården som har utvecklats under lång tid med skattepengar.  Och nu dessutom ska skattebetalarna, som representeras här av Landstinget politiker, GARANTERA att den privata verksamheten ska ha en viss patient/kund underlag. Det är inte att få Umeå blomstra. Det är att roffa åt sig våra gemensamma pengar. Och dessutom i fall går affärerna åt skogen i framtiden ska den offentliga hoppa in igen och rädda dem som vi har sett så många gånger. Det svider verkligen i hjärtat att att se att vi sitter passiva med armarna i kors eller ännu värre hejar på medan den svenska välfärdsmodellen slaktas bit för bit på Mammons altare.

Hoppas verkligen att landstingspolitiker ska visa ryggrad och inte vika inför såna billiga hot.

 

 

2 kommentarer

Socialdemokraternas brakförlust i valet 2010

Av , , 1 kommentar 0

Ett år innan valet ser vi hur Umeås starke man beter sig mot de yngre krafterna i det socialdemokratiska partiet. På en och samma gång är beteendet både skrämmande och tragiskt. Skrämmande för att det syns vilka som styr partiet och vilken attityd de har gentemot de yngre särskilt när de visar sig vara färgstarka tjejer. Tragisk för att allt fler kommer att vägra rösta på socialdemokraterna nästa år för att bara bli av med gubbväldet i Umeå.

Det som vi såg igår på TV var mycket deprimerande. Skulle inte förvåna mig om nästa års val blir en brakförlust för socialdemokraterna.
 
 
1 kommentar

Mjölkhävning och världssvält

Av , , 1 kommentar 1

Först får jag gratulera vinnaren av Miljöhävningstävlingen som nu kan titulera sig Mjölkhävare 2009. För mer info se den här artikeln. Samtidigt är det inte konstig att Norrmejerier ordnar mjölkhävningstävling samtidigt som världssvälten har ökat drastiskt under den senare tiden särskilt pga den globala finanskrisen.

För mig känns det konstigt i alla fall att vi har så mycket överflöd av livsmedel så att vi kan ordna såna tävlingar och samtidigt hundra miljonstal barn får aldrig smaka på mjölk i övriga delar av världen. Det här är slöseri med livsmedel och samtidigt får folk att överkonsumera. Och jag tycker att det verkligen är beklagligt att så många inte ser sambandet mellan vår överkonsumtion och världsvälten.
1 kommentar

Rödgrönas tigande…

Av , , Bli först att kommentera 1

På samma sätt som högerpolitikerna är duktiga att hantera media, se förra inlägget, är de röd-gröna mycket dåliga att föra ut sitt budskap. Det syns knappt någonting från miljö och vänsterparitet. Och detta gäller både i nationell eller lokalnivå. Det är mycket märkligt. Det känns att vänstern inte har lärt sig någonting från förra valets misslyckande. De har trott att man ska ha makt för att kunna ändra något. Frågan är makt över vad? De senaste åren, sedan 1980-talet, har socialdemokraterna fört en högerpolitik trots att de har suttit i maktposition. Anledning var, förutom idétorka, att de hade tappat initiativförmågan.

Att sitta i regeringsställning medför inte per automatik att man har makt.När man kan sätta dagordningen på samhällsdebatten då har man makt. Att kunna definiera problemen och sätta agendan medför makt. Och i detta har högern verkligen varit duktig medan de röd-gröna är så slöa så att man bara häpnar.
 
Om de inte har något att säga då är saken klar. Låt oss rösta högern då! Och om de har något att säga men inte vågar eller är för lata för det då återigen låt oss rösta på högern.
 
Så mitt råd till de rödgröna är att försök formulera egna frågor och försök vara ute och debattera, annars kommer ni att tillmötesgå ännu ett katastrofval nästa år.
Bli först att kommentera

Hatten av för talföra högerpolitiker

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag vet inte vad jag ska tycka om högerpolitiken i Umeå men jag måste erkänna att jag verkligen beundrar högerpolitiernas entusiasm att använda sig av media för att komma ut med sitt budskap. Och jag är inte alls ironisk.

Till exempel på topplistan för de mest lästa på VKs blogg idag toppar, förutom Lennart Holmlund, politiker från (M) och (Kd). Bra jobbat! Och återigen finns ingen ironi i detta.
Politieker ska ha något att säga och de ska säga det. Och naturligtvis ska man använda sig av Internet och alla andra medier som är tillgängliga. Och i detta är högerpolitiker mycket bra. Bra för er och de ni representerar.
Bli först att kommentera

Vilken tur att Bergman dog!!

Av , , Bli först att kommentera 0

Tänk om Ingmar Bergman, den största filmmakaren i Sverige, och en av de bästa i världen inte hade dött? Vad skulle alla dessa människor som gjorde klipp igår i auktionen hade gjort (se följande länk; http://www.vk.se/Article.jsp?article=304352)?

Förmodligen hade de gått och väntat på att han snarast skulle dö för att de skulle kunna lägga beslag på hans möbler och bohag.
 
För de alla andra som inte kunde köpa något igår, eller ville inte köpa nåt får jag meddela att allt är lugnt. Det viktigaste som Bergman lämnade kvar efter sig är hans gärningar som filmregissör, dramatiker och manusförfattare. Och som tur är allt detta kan vi alla åtnjuta för många år framöver utan att lägga stora summor pengar.
 
Händelserna igår i auktionen kan ses på många sätt. En hyllning till en stor konstnär eller ännu ett inslag i kändishysterin som kännetecknar vår värld. Hur många av dem som köpte dyra saker kunde skriva en A4 sida om Bergmans verk. Jag bara undrar.
Om det var upp till mig skulle betalningsmedlen för gårdagens auktion ha varit recensioner om Bergman verk.
Alla intresserade skulle skriva och sen de bästa recensionerna skulle få välja vad de ville.
Resultatet skulle bli att många i Sverige skulle ta del av Bergmans kulturella arv och samtidigt i bästa Bergman anda sitta ner i lugn och ro och skriva.
 
Synd att jag inte kan bestämma och synd att Bergman inte är med längre för att bidra med hans konstnärliga skapande.
Bli först att kommentera

Individuell frihet, vart tar den vägen?

Av , , 1 kommentar 0

Varför ska allt bli förbjudet? syftar till artikeln om rökförbjud i hyreslägenheterna, http://www.vk.se/Article.jsp?article=303734#tw_link_widget. Jag är inte rökare och jag tycker det luktar pyton hos de flesta rökare, särskilt om de är slarviga med vädring. Men jag förstår inte allt den här hysterin kring förbudandet. Rökförbjud på krogen är bra eftersom folk jobbar där och de utsätts för passiv rökning. I sin lägenhet ska man få lov att röka. Ta betalt istället för sanringen när du lämnar lägenheten. Det skulle vara mer rättvis.

Och till dem som hyllar förbjudkulturen: Vad är nästa steget? ska man montera videokameror i varenda lägenhet för att kolla om folk röker eller inte?  Individer ska få vara fria och står för ansvar för sina handlingar. Man kan inte utveckla samhället genom att förbjuda allt. Det leder till att vi får en polisstat på halsen. Tänk på det!

Ha en trevlig helg

PS: Varför ska folk få supa i sina lägenheter men inte röka?

1 kommentar

Miljöforskare upplyser…

Av , , Bli först att kommentera 2

Forskaren vid Umeå universitet upplyser om sambandet mellan vägpaketet och utökad biltrafik. Se inslag från Västerbottennytt vid den här länken. http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=73925&a=1265420&from=tipsa

Tyvärr många som bryr sig om miljö ses med misstänksamhet. Jag är inte emot samhällsutvecklingen men vi måste inse att vår livsstil är inte hållbart. Vi måste använda oss av forskning och teknink för att skapa oss en livstil som är anpassad till de begränsade naturresurserna.

Tänk om vi hade tillgång till många jordklot?!! Men vi har faktiskt bara ett jordklot och vi måste vara rädd om det.

ha en fin dag!

 

Bli först att kommentera