Franks tankar

Individuell frihet, vart tar den vägen?

Varför ska allt bli förbjudet? syftar till artikeln om rökförbjud i hyreslägenheterna, http://www.vk.se/Article.jsp?article=303734#tw_link_widget. Jag är inte rökare och jag tycker det luktar pyton hos de flesta rökare, särskilt om de är slarviga med vädring. Men jag förstår inte allt den här hysterin kring förbudandet. Rökförbjud på krogen är bra eftersom folk jobbar där och de utsätts för passiv rökning. I sin lägenhet ska man få lov att röka. Ta betalt istället för sanringen när du lämnar lägenheten. Det skulle vara mer rättvis.

Och till dem som hyllar förbjudkulturen: Vad är nästa steget? ska man montera videokameror i varenda lägenhet för att kolla om folk röker eller inte?  Individer ska få vara fria och står för ansvar för sina handlingar. Man kan inte utveckla samhället genom att förbjuda allt. Det leder till att vi får en polisstat på halsen. Tänk på det!

Ha en trevlig helg

PS: Varför ska folk få supa i sina lägenheter men inte röka?

En kommentar

  1. Lol

    SVAR:
    Därför rökning fäster i tapet och luktar spunk och det är inte så trevligt för andra hyresgäster ? ? ? Medan supande inte direkt gör någon skada (förutom om de som super lever om, men det finns andra regler om så klart)

    annars tycker jag man ska få röka i in lgh. så länge det inte skadar någon annan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.