Franks tankar

Vilken tur att Bergman dog!!

Tänk om Ingmar Bergman, den största filmmakaren i Sverige, och en av de bästa i världen inte hade dött? Vad skulle alla dessa människor som gjorde klipp igår i auktionen hade gjort (se följande länk; http://www.vk.se/Article.jsp?article=304352)?

Förmodligen hade de gått och väntat på att han snarast skulle dö för att de skulle kunna lägga beslag på hans möbler och bohag.
 
För de alla andra som inte kunde köpa något igår, eller ville inte köpa nåt får jag meddela att allt är lugnt. Det viktigaste som Bergman lämnade kvar efter sig är hans gärningar som filmregissör, dramatiker och manusförfattare. Och som tur är allt detta kan vi alla åtnjuta för många år framöver utan att lägga stora summor pengar.
 
Händelserna igår i auktionen kan ses på många sätt. En hyllning till en stor konstnär eller ännu ett inslag i kändishysterin som kännetecknar vår värld. Hur många av dem som köpte dyra saker kunde skriva en A4 sida om Bergmans verk. Jag bara undrar.
Om det var upp till mig skulle betalningsmedlen för gårdagens auktion ha varit recensioner om Bergman verk.
Alla intresserade skulle skriva och sen de bästa recensionerna skulle få välja vad de ville.
Resultatet skulle bli att många i Sverige skulle ta del av Bergmans kulturella arv och samtidigt i bästa Bergman anda sitta ner i lugn och ro och skriva.
 
Synd att jag inte kan bestämma och synd att Bergman inte är med längre för att bidra med hans konstnärliga skapande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.