Inlandsbanefestivalen 2016

Av , , Bli först att kommentera 9

TMB-2013-Skans

Foto TMB

Inlandsbanefestrivalen 2016 har just passerat Sorsele. Efter Rock out Wilds tragiska insomnande har jag inte varit på så många framträdande i Sorsele, men nu tog jag mej samman och for iväg, Johan Piribauer och Strongheart lockade i alla fall.

Det var några väldigt trevliga timmar i Sorsele. Inte så mycket som var min favoritmusik, faktiskt inget som ens liknade Sweden Rock eller Rock out Wild, men hela programmet var helt suveränt bra. Massor med bra musiker, som alla höll sej till sina 20 minuter, så trotts alla framträdanden blev kvällen inte för lång. Jag tänkte skriva att kvällens överraskning var Magda Andersson från Umeå, men det blir fel, det var så många överraskningar, men Magda spelade egna låtar och sjöng helt fantastiskt.
Jag skrev att alla höll sina tider, men inte Trio Me´Bumba, de drog som tur var över ordentligt. Helt otroligt, de har spelat i 59 år! Det fattades en i Trion, hjärtklaffoperation, men de två proffsiga underhållarna som ställde upp, var helt suveräna. Jag lyssnar sällan eller aldrig annars på Hand i hand genom livet och Man skall leva för varandra, men det här var riktigt bra och jättekul. Det är bara att hoppas att man själv orkar hålla på i samma fart i den åldern.

Kort sagt Jättetrevligt. Tack

Bli först att kommentera

Från hyggena och planteringarnas vildmark

Av , , 2 kommentarer 17
Från Lokaltidningen, till er som inte har den:

Så var äntligen Sorseles rådgivande folkomröstning över och frågan återremiterad till politikerna. Efter månader av rätt fula nätdiskussioner, där allt som kunde tänkas gynna den egna saken släpptes fram, är det för tillfället över. Fakta blandades med rena lögner, påhitterier och dessinformation. Jag tycker det hela påminnde starkt om flera av dessa hat-forum som blivit så vanliga efter SDs härjningar, ingen som bryr sej om vad man skriver eller källkritik, bara det man skriver “talar” för den egna åsikten.
Vi har också fått en massa nyvunna insikter och udda förslag på lösningar vad gäller anställningar, arbertstillfällen och ekonomiska lösningar som aldrig någonsin varit aktuella förut i våra trakter. Ta till exempel anställningstillfällen, helt plötsligt är de noll värda för att det finns risk att inte alla anställda kommer att vara skrivna i vår kommun. När anställde t ex Sorsele Kommun med det kriteriet senast? Mitt intryck vid flera kommunala rekryteringar har varit att sökande utanför kommunen prioriteras/föredras. Ingen klagar. Vid Blaikengruvan var det cirka 100 anställda, med ungefär en tredjedel vardera från Sorsele, grannkommuner och längre bort liggande kommuner. Ingen klagade då heller, eller krävde att få pengar för att bolaget skulle få verka i kommunen.
Det är väl överlevnadsfråga för alla småsamhällen, som t ex Råstrand, Blattniksele, Sorsele, Sverige och för den delen även Europa, att vara öppna för kompetens och idéer utifrån? Detta har alltid utvecklat och stärkt samhällen.
Nejsidan sägs ha fått flest röster men stämmer det verkligen? I en folkomröstning som denna, när en mindre grupp invånare inte är nöjda i en fråga som beslutas av politiker som valts i allmänna val, så är ju faktiskt gruppen som struntade i att folkomrösta, det vill säga de som förmodligen är nöjda med våra valda politiker och deras beslut, den gruppen är störst. Ickeröstarna, de “nöjda”, fick nästan 40% mot Nejsidans dryga 30% och Jasidans knappa 30%. Lite grovt sett så är det tre, snällt sagt, rätt likstora grupper, utan en tydlig signal till kommunfullmäktige. Om man nu inte skall slå ihop de som struntat i att rösta med Jasidan, dom har mycket gemensamt, och det skulle bli en kraftfull signal till kommunfullmäktige! Att Nejröstare finns i gruppen som inte röstat är nog mindre sannolikt.
I Sveriges allmäna val vart fjärde år finns inom valsystemet inga alternativ om man inte går och röstar, det gamla parlamentets tid är förbi. I en folkomröstning som Sorseles finns däremot definitivt ett alternativ oavsett hur många eller få som röstar, våra folkvalda politiker finns hela tiden kvar.
Då blir det snart dags igen för Sorseles folkvalda att samlas och ta ställning till Vindkraftsfrågan. Skall man lägga ännu ett stort reservat över hela kommunen, reservat som man tidigare år ansetts sej ha alldeles nog av, eller skall man ta tag i den reella frågan om projektet Sandselehöjderna?
Det är tur för oss alla att inte denna “sydliga” Sorseleanda, där produktion och sysselsättning som inte direkt egenkonsumeras fördöms, bra att denna anda inte är så utbredd i omvärlden för då hade vi haft väldigt ont om mat och kläder.
2 kommentarer

Kvällen före förtidsröstningsdan i Blattniksele

Av , , Bli först att kommentera 10

Så närmar sej slutet, skönt. Men varför får jag inte rösta om en faktisk fråga utan bara om en vag framtid som ingen vet hur den kommer att utvecklas?

Hur mycket än Vattenfall påståtts ha lurats så har dom i alla fall presenterat en massa rapporter och undersökningar med källor och underlag som går att kolla. Inga hittepågrejor. I den offentliga Vindkraftsgruppen däremot måste man godkännas för att få kommentera och det verkar inte finnas någon moderator som tar bort uppenbarligen osanna inlägg. Väldigt mycket saker går att kolla på nolltid idag om man vill. Hade det gjorts skulle trovärdigheten ökats betydligt, nu blir det rätt likt alla dessa SD-sidor där nättroll lägger upp vad som helst och ingen bryr sej.
Fåglarna kan tydligen glädjas åt ett ökat intresse från kommuninvånarna, men allvarligt, hur många olika vadare(våtmarksfåglar) brukar vara aktiva på små bergstoppar, höjder? Efter vad jag har sett under många timmars vandring under Blaikenvinds kraftverk så rör sej de flesta småfåglar dessutom långt under 50 meters höjd, dvs utom räckvidd för rotorblad. En fråga som kunde varit intressant är ju om projektet Sandselehöjderna är vettigt ur rovfågelsynpunkt, då många höjder i ett område tas i anspråk, de 100 vindkraftverken blir väldigt utspridda. Men Sandselehöjderna röstar vi som sagt inte om.
När gruvor kommer på tal, låter det från samehåll som om det finns gruvor precis överallt (det finns 12 st igång i norra Sverige) och nu hörs liknande tongångar från turismhåll, att all vildmark i Sorsele förstörs i och med dessa 100 vindkraftverk. I södra delarna av kommunen har inte funnits vildmark på många decennier. Åk upp på Abmoberget eller Blaikfjället och se er runt. Hyggen och planteringar överallt. Hur är det möjligt att alla stillatigande accepterar att staten under långa, långa tider avverkat nästan all skog och ersatt den med tallplanteringar, som dessutom skall bort om 80 år igen? Helst redan efter 60 år, men det förslaget stoppades just för den här gången. En skog värd namnet behöver säkert minst 300-500 år på sej att utvecklas. Hur kan kommunen och turismföretagen acceptera detta och inte ett ord om ersättning för förlorade miljöer och förlorade arbetstillfällen?

Kort sagt fullt med argument hit och dit men för mej känns det som om det hela koncentreras till

PENGAR

Hellst vill alla ha, då kan man glömma vilka miljöskäl och andra skäl som helst.
Markägare och jäviga politiker jobbar ju på för sina ersättningar och alla som på något sätt kan få skymten av en vindkraftsvinge, om det så är ända uppifrån Ammarnäs, vill ha sin del av kakan.

Vill någon sida ha min röst så kan ni Swisha mej lämpligt belopp. Jag lovar att fundera på saken om minimisumman uppnås. Glöm ej att ange Ja eller Nej i meddelandefältet.

 

 

Bli först att kommentera

Omröstning, vindkraft och fåglar

Av , , 1 kommentar 10

Blaikenvind

Tiden går och det skrivs lite här och där om vindkraftsför- och emot. Vad jag har sett så är det stundtals en rätt tråkig diskussion mellan alla som vet bäst. De är som vanligt tyvärr.

Jag har fått några frågor om fåglar på Blaiken, och då kollat och läst en del konstigt på Facebookgruppen i frågan. Bakgrunden jag har är att jag 2014 och 2015 har inventerat fåglar för Blaikenvind AB, det ingår i deras miljökontrollprogram. Inventeringen startade redan 2010, innan något byggts på Blaiken, och jag sammanställde dessa första sex års inventeringar i december 2015. Det mesta finns publicerat på Blaikenvinds hemsida, så att gissa och hitta på i frågan är strängt taget inte nödvändigt.

För er som inte kan hitta till www.blaikenvind.se, ger jag här en kort sammanfattning av vad jag sett och fått fram.

Vi tar småfåglarna först, från kungsfågel till tjäder. Inventeringen är upplagd som 1 km långa linjer mellan alla jämna kilometerpunkter i Sveriges koordinatnät RT90 inom Blaikenvinds vindkraftpark och inom ett referensområde på Lill-Blaiken, (utan vindkraftverk). Det blir alltså två rutnät med 1 km-linjer och punkter. Fåglarna räknas till art och antal när man går längs linjerna och på alla punkter.

Resultatet är helt entydigt under dessa 6 år, det är samma antal individer både per linje och per punkt i både vindkraftsparken och i referensområdet varje år. Artsammansättningen har heller inte ändrats, de vanligaste arterna är de samma alla år.

Rovfåglar räknas förutom längs linjer och på punkter, på 7 st extra punkter där man är en timme på varje.
Rovfåglarna är få och verkar följa gnagartillgången. Det har endast varit ett bra gnagarår, 2011, och då sågs en del rovfåglar, övriga år bara enstaka observationer. I somras såg jag t ex fjällvråk och tornfalk.

Jag har inte sett några örnar de senaste åren, det kan förhoppningsvis ha att göra med att myr och fjällskog är biotoper som i alla fall kungsörnar inte föredrar att jaga i, så från den synvinkeln är Blaikenvinds vindkraftverk rätt placerade.

1 kommentar

Så fantastiskt bra, jag citerar rakt av:

Av , , Bli först att kommentera 8

Från DN Åsikt idag.

”Nu orkar jag inte vara tyst längre. Frågan vi behöver ställa oss i dag är: Ska jag ta vara på min broder? I stället vänder nu politikerna ryggen till, vevar ut taggtråden, inför gränskontroller. Det är för tyst, alldeles för tyst, om de värden som är civilisationens.

 

Alla minns vi väl 1990-talets och det tidiga 2000-talets debatter om djurtransporter. Djur får inte fraktas långa avstånd och under vilka premisser som helst över vår kontinent. Det är fastlagt.

Nu forslas barn i livsfarliga gummibåtar. Karavaner av människor går eller stapplar fram över den europeiska kontinenten. Taggtrådsstängsel rullas ut runt nationsgränser. Och svenska politiska partiledningar hänger sig åt racet att vara först i tv med att presentera hur medmänniskor ska motas bort, stoppas och skickas tillbaka. Till vad? Det berättar ingen. Det finns inte med bland punkterna på pressmeddelandet.

Världens viktigaste fråga – den är flera tusen år gammal –formulerades av Kain: Ska jag ta vara på min broder? Han hade då redan slagit ihjäl sin broder Abel, så frågan var på sitt sätt helt onödig. Men det är frågan vi behöver ställa oss i dag: Ska jag ta vara på min broder?

I stället vänder nu politikerna ryggen till, vevar ut taggtråden, inför gränskontroller.

Alla förstår vi att mottagandet och registreringen och asylsökandet måste ske under ordnade former. Men vi hör inte längre någon demokratisk klang i de många utspelen. När basuneras respekten för alla människors lika värde ut? Passar människovärdet inte in i sammanhanget längre när politiker jagar popularitetspoäng?

Finns det ingen partiledare som vågar eller vill tala om västerländska, jag fortsätter att kalla dem kristna, värderingar? Finns det ingen som orkar erinra om att ”alla är våra systrar och bröder som på jorden bo och bygga”? Finns det ingen som inser att vi måste ta oss ur den anonymitet och det flockspråk som dagligen medier fastnar i? Och som riskerar att göra oss immuna.

Det är inte flyktingar som skapat katastrof! Katastroferna har skapats av mördaren och diktatorn i Syrien, Assad, imperiebyggaren Putin och islamistiska fanatiker som dödar urskiljningslöst.

Jovisst, allt blir enklare om vi klumpar ihop och kollektiviserar, om vi avidentifierar våra systrar och bröder. Eller är de inte det för att de flyr för sina liv från fel länder och kulturer och religioner?

Vi ordar om ”flyktingbarn” som om inte Ahmed och Fatima är precis lika mycket individer med precis samma fri- och rättigheter, samma okränkbara människovärde, som William och Emma.

Varje person som kallar sig demokrat måste hålla med om att människovärdet aldrig kan geografiseras eller degraderas.

Det är för tyst, alldeles för tyst, om de värden som är civilisationens.

 

Alf Svensson

Kristdemokraternas ordförande 1973-2004, EU-parlamentariker 2009-2014″

 

Bli först att kommentera

Att. Sorseles skolpolitiker m.fl

Av , , Bli först att kommentera 12

Just hemkommen från ett föräldrarmöte i Blattnicksele skola, skolan som förövrigt snart är färdigutbyggd och renoverad. Snart finns det varmvatten hela dagarna.
Mötet var kort och bra men ett par frågor fick inga bra svar. Eftersom rektorn valt att inte delta fick ingen veta varför resurspersonen som funnits i många år bara i stort sett försvunnit. Resursen har inte varit någon heltid men är nu helt plötsligt i princip nära nolltid, och det går ut över undervisningen.

Den intressantaste frågar blev varför inte alla barn med lång skoldag, i Blattnickseles fall tre dagar per vecka, får mellanmål på eftermiddagen. Ett politiskt beslut i Sorsele anger att de som kommer hem efter 16.00 enligt busstidtabell får mellanmål. Andra som vill ha får köpa om de vill och kan betala.
Vad har busstiderna med saken att göra? Är det inte skoldagens längd som är det avgörande, att alla elever får ett energitillskott för att kunna prestera på topp hela långa skoldagen! Skollunchen är vid 11-tiden så det är givet att det behövs ett eftermiddagsfika. Hur kan politikerna i Sorsele missa att alla barn behöver energitillskott för att på bästa sätt klara av en lång skoldag. Inte bara dom som har bussresor efter skoltid.
Skolan har ju dessutom en likabehandlingsplan. Det kan väl knappast kallas likabehandling att servera energitillskott till vissa barn, när allas behov rimligtvis borde vara lika stort eftersom deras skoldagar är lika långa?

Gör om, gör rätt

Bli först att kommentera

Ett snällare 2015 tack

Av , , Bli först att kommentera 11
Lyckoslanten
Efter det lite ovanliga året 2014 med sina minusgrader på midsommar och plusgrader i mängd på Nyårsafton, efter en julhandel som förmodligen slog nya rekord och efter att julbordskoman drabbat alltför många alltför länge, känns inte heller läget i den värld vi lever i, så bra.
Samtidigt som vi bor i ett av jordens absolut rikaste länder lever miljoner människor på flykt undan både krig, fattigdom och annat elände.
När så många människor har ett skriande hjälpbehov kommer givetvis en hel del av dessa hit, både de som flyr undan t ex krig  men också de som försöker lyfta sej ur fattigdom. När jag ser de europeiska tiggarna på isiga gator tycker jag det är lite svårt att greppa att folk kan ha det så fruktansvärt eländigt hemma, i dagens Europa, att det är så mycket bättre att tigga i vinterkalla Sverige. Men så är det tyvärr.
Jag hjälper givetvis en del tiggare men jag har tyvärr inte resurser att hjälpa alla, hur gärna jag än vill.
Hur kan det då komma sej att många möter dessa hjälpsökande med hat och elakheter? Hur kan vi förtränga vår medmänsklighet? Ge oss på de allra svagaste? Vi har det fantastiskt bra, vi har råd att vara generösa och hjälpsamma. Dom flesta av oss har lämnat medeltiden, vi har utvecklats, fått mer och mer kunskap och förståelse för andra länder och folk och vi har i årtionden talat om och försökt få andra länder att respektera mänskliga rättigheter. Vi är ju också noga med våra egna rättigheter. Vi måste komma ihåg att vi lever i en värld, inte ett litet land och där vi bor har invandrare, och bara invandrare, kommit från olika håll i årtusenden och tillsammans skapat det vi idag kallar Sverige. Det finns inga ursprungliga Svenskar som har spirat upp ur marken. Invandring och utvandring har alltid funnits och bygger upp, utvecklar och berikar samhällen. Ett helt slutet samhälle skulle till sist förtvina av inavel.
Såg en kvinna på TV som i intervjun sa: “när jag inte förstår vad dom säger blir man otrygg”. När hon nu tillhör en försvinnande liten grupp av jordens befolkning som kallar sej Svenskar, med ynka 0,13% av jordens befolkning, det blir alltså 99,87% ickesvenskar kvar, så är det väl dags att fundera över sin plats på jorden?
Vi som tittade på kunskapskanalen 2014 har fått lära oss att alla människor härstammar från en liten familjegrupp som levde längs västafrikas kust för hur länge sen som helst. Ett och samma ursprung för alla. Var och till vad vi föds är rena lotteriet. De andra kunde ha varit jag.
Om någon behöver hjälp, då hjälper man. Självklart.

 

Bli först att kommentera

Blattnikselestigar och historia

Av , , 1 kommentar 4

IMG_0887

Spännande med snöfall, lite ovant, nästa nytt. I alla fall ser det ut att bli en innedag så då passar jag på att berätta vad som hänt med mina olika skogsprojekt. Det kan bli kämpigt att ge sej ut att kolla dessa idag, men det blir snart bättre uteväder.

Kvarntjärnsrundan har jag skrivit om tidigare och det projektet är nu klart, det finns avstickare till både min restaurerade tjärdal och en lite längre avstickare till skogsvägarna vid Abmoberg. Barmarkstid kommer det att vara lätt att gå en stor runda norrut längs 45:an, gå in vid Brobäcken och sen hålla höger i två korsningar och vid den vändplan man då hamnar vid börjar stigen som för en tillbaka till Blattniksele. Det är cirka 12 km.
I vår kommer det upp skyltning både till tjärdalen och Abmobergsstigen. Sträckan från Hemtjärn upp mot Abmobergsvägen sammanfaller i stort med Mittikovägen, och delvis Västerkovägen, som användes för i alla fall 120 år sedan.

På södra sidan, alldeles där odlingsvägen går upp mot Stormyran och Laggliden, vid Maj o Gunnar Borgs hus, finns det två stora kolbottnar som jag har röjt fram. De ligger precis till vänster där odlingsvägen börjar i åkerkanten. 75 m vidare upp längs odlingsvägen finns även en liten tjärdal framröjd på vänster sida.

Det kommer mer om fler kolbottnar nästa år. Är det någon av er som vet mer om kolbottnar, tjärdalar mm så skulle det vara jättekul att få veta.

1 kommentar

Sorselepolitik, en färd från mångfald mot enfald

Av , , 2 kommentarer 22

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Så här i elfte timmen i överdrifternas valrörelse surfar jag in på www.val.se. Kollar in Sorseles valsedlar och ser att bara tre partier ställer upp med något som kan liknas vid en lista. Vad jag kan se erbjuder Sorsele sämst valmöjligheter för väljarna av alla kommuner i Västerbotten. Detta i  kombination med att fullmäktige från och med detta val minskas från 31 till 21 ledamöter lovar ju inte gott för demokratin i framtiden. Eller Sorseles framtid för den delen.

Politik eller politiker verkar inte vara så populärt i Sorsele, och det kanske räcker med att besöka ett kommunfullmäktigemöte för att förstå varför. Ni är inte många som varit där på besök, men ni som råkat titta in vet att det till och med är roligare på en begravning än att vara på ett fullmäktige i Sorsele. Efter en begravning har man i alla fall ett ljust minne med sej hem.

Ett typexempel på vad som hettar till i fullmäktige tycker jag är alla de gånger Roland Wermelin, han läser protokoll och beslutsförslag noggrant, föreslår att sakfel eller gamla siffror skall korrigeras inför beslut, så att texten blir så bra som möjligt. Varje vettig socialdemokrat hade insett, likväl som alla andra gjort, att korrekta beslut är bättre än beslut med om än inte katastrofala sakfel, ändå sakfel. Men inte socialdemokrater i Sorsele. Ofta går det ända till votering innan beslutet blir att sakfelet skall vara kvar, eftersom det inte är en sosse som kom på att det var fel.
Denna tråkiga inställning tycker jag går igen i det mesta och visar varför politik i Sorsele är urtråkigt. Socialdemokraterna har väldigt svårt att samla ihop alla och jobba för att få fram bra idéer, oavsett partifärg. Det viktiga är att idéerna är sossarnas, inte att dom är bra. Hade det varit så väl att sossarnas idéer varit så bra rakt igenom hade ju Sorsele blomstrat för länge sen.
Socialdemokraterna går till och med så långt att de genom sitt demokratiska mandat, valresultatet, begränsar andra valdas tillgång till lika information. En normal demokratifråga som i varje fall ogillas i Sorsele.

Socialdemokraterna ja, det verkar ju bara finns en röst bland dem. Vid ett flertal tillfällen har någon enskild sosse gett uttryck för något när bara vi pratat. En tid senare kommer sossen skamset och säger att det inte går alls eller inte blir något av det vi pratat om, ”någon” högre upp har sagt blankt nej. I fullmäktige är det förmodligen ingen vanlig socialdemokrat som har tillstånd att yttra sej.

När nu den politiska ledningen jobbar på år ut och år in för att ignorera andras braiga idéer på alla sätt finns ju också en uppenbar risk att denna anda  av maktfullkomlighet sipprar neråt i kommunorganisationen. Det kan knappast vara till kommunens fördel. Och där är vi kanske redan.

I Sorsele borde alla idéer tas till vara, nu blir det ju så att invånare med bra idéer håller sej så långt bort från det politiska livet som möjligt. De jobbar på med sitt och utvecklas och frodas tillsammans med likasinnade.

2 kommentarer

Rock Out Wild 2014

Av , , Bli först att kommentera 12

Them Legs 2014Them Legs

Vilken fantastisk musikhelg! Än en gång har jag fått överraskats av för mej kända och okända band, precis lika bäst som ROW har gjort alla år. Så perfekt för mej som inte har ork eller tid att ”följa med” på internet eller någon annanstans. Allt serverat på ROW’s silverfat i perfekt väder och näst intill knottfritt och så gott som på hemmaplan.

Fredagen började bra, nej förresten, utmärkt, med Blattnickseleinfiltrerade Sonic Kharma. Henrik Brännlund sjöng som en gud. Helldorado, kända från sin bejublade insats på EvaLindas rockparty 2013, hade i år blivit ännu bättre och öste på som tusan, nu med Svante Sjöberg på trummor och Viggo Vain på sång, ett lyft. Härlig ösrock.
Them Legs från Pite var superbra, fantastiskt kul att få höra något utanför fåran, helt eget sound och jättebra. En av mina klara favoriter. Senare på kvällen följde så Umebandet 6th Awakening, härlig rock med makalös groul som gav delar av publiken ståpäls. Toppen, ännu en ny favorit. Kvällen avslutades med Deals Death, de gav precis vad de skulle, en massiv rockupplevelse av bästa slag. Med hela kroppen uppmjukad av sköna ljudvågar avslutades den första dagen i det tidiga gryningsljuset, och jag kröp ner i husbilens sköna säng.

Strålande lördagsmorgon på Nalovardos sluttning. Så fint med Norrsele, Örnäsudden och Forsnäs därborta i solen vid Vindelälven, bakom ROW-området. På en liten stund så startade ROW igen, idag med Ida’s fina sånger. Behöver knappast sägas att hon är från Blattnicksele…. Så blev det Johan Piribauer och Gruvtolvan. Så fick jag äntligen höra lite av denna Norrbottensprog live. Bra, satt fint och så var det väl ännu en musikstil introducerad på ROW. Fick även en liten pratstund med Johan Piribauer själv, tyvärr alldeles för kort, men Tjappsåive ligger inte så långt bort.
Enemy Within från Klutmark, som med extremt kort varsel hoppat in, gav oss power metal, raka rör, fullt ös och inget knussel innan Sorseles Octagon äntrade scenen igen, och dessutom två gånger. Sen 2013 hade det verkligen lyft för dem. Mycket tätare musik, väldigt ös, kort sagt bättre på alla sätt och vis. Jättekul och publiken var verkligen på. Så dax då för nästa musikstil, rockabilly! Shirley Bee & The Bitchslap gjorde en riktig häftig och svängig spelning som verkligen uppskattades av publiken. Några av bandets medlemmar är misstänkt lika delar av Them Legs ( som i sig är väldigt lika tunga Shadow of The Room från ROW 2011). Jag lär mej.

Final. Pink Floyd har alltid funnits där, och nu kom P-Floyd fylld med deras musik. Fantastiska två timmar med verkligt skickliga musiker, och en stor publik. Så vackert och trolskt när deras toner likt en magisk dimma flöt från scenen i sommarnatten, genom oss i publiken och ner mot Vindelälven, säkert vidare ner till Kvarnbränna och Blattnicksele förstås.

Tack ROW, Tack Bodil och Maria och alla andra som gett oss detta.

 

Johan PiribauerJohan Piribauer och Gruvtolvan

 

 

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,