Fredrik Rönn (c)

Där filosofin, tekniken och politiken möts

Fler kolonilotter i östra Umeå

Jag cyklar ofta förbi koloniträdgårdarna strax öster om Nydalasjön. En fantastiskt fin miljö för många människor. Jag skulle gärna se att fler människor fick möjlighet att ägna sig åt odling på sådana ställen och även vara med om den trevliga gemenskap detta kan innebära.

Ju mer staden förtätas och ju större andel av befolkningen som bor i lägenhet i flerfamiljshus, desto större blir behovet av detta. Det finns också en trend i detta, som till och med tidningarna börjar rapportera om, att odla sina egna grönsaker till husbehovs. Urban gardening i stora städer som New York har beskrivits i VK under våren.

Men, jag förespråkar helt klart fler sådana här områden, inte större områden. Dvs, man bör inte bara utöka där det nu finns en fin miljö redan, utan man bör finna något nytt område där man kan skapa nya nyttjanderättsavtal. Kunde gammal åkermark närmare södra spetsen på Nydalasjön komma till pass? Eller någonstans i närheten av Anumark? Finns det fler förslag på platser där detta skulle kunna passa bra?

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.