Fredrik Rönn (c)

Där filosofin, tekniken och politiken möts

Om slöserier och granskning

Som ledamot i tekniska nämnden vill jag kommentera ämnet slöseri och granskning av detta.

På ordinarie sammanträde i förra veckan fick vi en kort genomgång av detta, inklusive historik, med anledning av artiklarna i VK. Eftersom det rör sig om frågor som inte varit föremål för politiska beslut har vi politiker i nämnden idag inte tillgång till alla papper eller uppgifter som behövs för att ta ställning till om och i så fall vilka åtgärder som behövs.

Jag förväntar mig att vi vid sammanträdet i januari har tillgång till ett material som det går att dra slutsatser av och att vi då kan komma fram till eventuella åtgärder som nämnden kan besluta.

Min egen reflexion i detta läge är att det finns flera olika frågor i detta, med gemensamma nämnaren att hushålla med kommunens resurser.
Jag tycker att hushålla med kommunens resurser betyder att man i princip i varje sak man gör skall kunna räkna hem det med tanke på de mål som kommunen har. Dvs väga nytta mot kostnad. Givetvis inte en stor räkneövning för varje litet gem; det är ett mindset. Men större eller potentiellt kontroversiella utgifter är mycket klädsamt att kunna räkna hem. Exempelvis är det för mig en självklarhet att vara noga med planeringen och programmen för utbildningar. På en arbetsresa jobbar man, det är naturligtvis det primära.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.