Fredrik Rönn (c)

Där filosofin, tekniken och politiken möts

Framåt för modern liberalism

Det är valrörelse i Sverige. Många har nog sett centerpartiets slagord ”framåt”.

För mig står detta för att vi skall inte bara bejaka den moderna politiska rörelsen som sker i mittfältet sedan ett antal år, vi skall våga leda denna rörelse i Sverige. Det handlar om att se hur samhället förändras med ökande mångfald i olika sammanhang, inte bara att vi blir mer och mer smältdegel med tiden utan det handlar också om småskaligheten och kritiken mot de stora kedjekoncepten och likriktningen och centralstyrningen. Den moderna liberalismen vinner mark ibland yngre och det tycker jag känns jättebra, det finns vind i seglen på vägen mot ett samhälle byggt på modern liberalism.

Jag är jätteglad över att vi i centerpartiet har positionerat oss rätt och kan ägna oss åt en valrörelse i positiv anda för att berätta om allt vi är för; allt vi skulle vilja driva.

Notera gärna de partier som strävar bakåt i detta sammanhang. Som försöker hålla emot förändringen av samhället. Som tycker att vi som redan är inne i klubben Sverige har större rätt än andra till de medel som omfördelas från skattebetalarna och i synnerhet ”de rika”. I Umeå har vi visat att det går att hantera mycket stor inflyttning, och oavsett nya medborgare föds här, flyttar in från övriga Sverige, eller från utlandet, så är det något positivt.

Notera gärna de partier som på klassiskt maner gör uppenbara försök till röstköp, dvs en vecka innan valet plötsligt lovar ny ledighet för att vi som har förmånen att vara föräldrar skall kunna vara lediga tillsammans med våra 4-16-åringar. Ett ess ur rockärmen tycker jag inte det är, utan alla andra kommer att behöva dra in pengar till detta genom mer arbete. Jag tycker det är gammal politisk medicin, ett försök till köp av röster.

Det är inte de gamla mönstren som är framtiden, utan ett samhälle där makten finns nära människor, där människors egna initiativ belönas och skapar nya aktiviteter. Ett modernt liberalt samhälle skapar livskraft och engagemang både i dagens halvsovande stadsdelar och på den rena landsbygden. Människor som flyttar in från andra platser och vi blandas, lär oss och berikas på en massa sätt.

Det är vad jag menar med ”framåt”.

Håller du med mig, kryssa gärna nr 11 på centerpartiets lista till kommunfullmäktige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.