Mina och andras…

Av , , 71 kommentarer 12

MIna och andras lungor.

Under min tid inlagd på Lycksele sjukhus nu senast så föddes en tanke. En tanke som jag iof haft sen tidigare, men inte kommit till skott med.

Och det är att skriva ihop en sajt gällande lungors vara eller icke vara. Ämnet är fullt med information åt alla håll och kanter. Så jag tänkte ta och sammanställa alla de verkningar ochn eventuella botemedel som står till buds.
En hel del moralkakor kommer med på köpet. Och jag belyser mycket från mina egna erfarenheter inom ämnet.

Jag ska iaf göra ett seriöst försök att belysa detta så gott det går. Och med hjälp av de kontakter och information jag har inom vårdapparaten. Min önskan är att detta ska kunna nyttjas och kannske spridas inom skolans värld t.ex.
Det ska inte bli ett hafsjobb utan det kommer att få ta sin tid efter min ork och tid.

För ändamålet så har jag registrerat en speciell domän samt webbutrymme. Och som det ser ut nu så blir det stuket av en wiki-sida, som är speciellt uppbyggda för information.

Jag hoppas att mitt verk ska kunna fylla någon form av funktion i sinom tid.

 

 

71 kommentarer

En intressant utveckling

Av , , 13 kommentarer 3

Det kan man med fog skriva.
Politiskt Alternativ har tursamt nog övergett sitt milt sagt ogenomtänkta plan att slå sig ihop med S+V i KFM.
Undrar vad dom tänkte på egentligen? Eller det kanske bara var den nu avgående ordförandens vilja som kom fram. Vem vet vad som sker i kulisserna.

Nu finns det en vilja att gå in i ett samarbete med C samt SD i KFM för att få en stadig majoritet i Vilhelmina kommuns politiska arbete. SD kommer här att inneha en viktig och betydande vågmästarroll.
Personligen tror jag detta blir mycket bra för alla parter(nästan iaf) Och det absolut bästa är att vi håller S+V borta från rodret.

Ett tack till PA för att ni tog ert förnuft till fånga och nu vill arbeta politiskt för Vilhelminas framtid.

Basic RGB

13 kommentarer

Vilket otroligt bra resultat

Av , , 8 993 kommentarer 7

Nog för jag hade gott mod gällande att SD skulle gå bra här i Vilhelmina kommun. Men detta var jag inte helt säker på. Nämligen att få en åtråvärd vågmästarroll.
Vilket är en stor seger för oss så klart. Och bådar gott både för oss och politiken i Vilhelmina.

Nu kommer en tid av eftertanke och jobba i partiet för en  gedigen organisation att vila oss på.

jag är övertygad om att vår kandidat som nu har en plats i kommunfullmäktige kommer att växa in i sin roll. Vår nationella organisation har en stor stab att tillgå för lärodom och utbildningar.

Så jag får gratullera Eric Axelsson till platsen.

eric-axelsson

 

 

8 993 kommentarer

Valstugorna

Av , , 7 kommentarer 2

Nog tycker iaf jag att valstugorna kom på helt fel plats detta år. Helt i skymundan vilket innebär att spontanbesök nästan kan uteslutas.

Undrar vem som kommit på denna riktigt dåliga placering?

Jag var och kika lite idag. Och jag måste väl erkänna att jag saknar den social gemenskapen lite som finns i dom lite större etablerade partierna som varit med ett tag.
Men vår(SD) tid kommer den också då vi blivit varma i kläderna och vår lokala organistation satt sig riktigt.

Valstugor 2014

7 kommentarer

Oseriös indoktinering av unga?

Av , , 42 kommentarer 10

Jag säger inte att det är så i just detta fallet som jag nu ska redogöra för. Men nog verkar det misstänkt likt.

Det hände sig att jag stod parkerad på andra sidan av E45 och våndades över att vår valskylt(SD) var nedriven i centrum nedanför Tingshuset.
Då kommer en inte helt okänd politiker i släptåg men en vad det såg ut som skolklass. Troligen från Strandskolan. Han brukar inte ha svårt att höras Herr JK(KD) men då jag är lite lomhörd samt det var en massa trafik så hörde jag inte så mycket av vad som sas.

Men såg gjorde jag iaf. Tydligen så var det en förevisning av partiers skyltar. I hans fall då som det tycktes företrädesvis KD-skyltarna. Om det nu är så att JK stod där och framhöll vilken storhet som just hans parti är, så kan man nog fundera på om det är riktigt förenligt med skolans reglelverk?

Min vana trogen så finns det alltid utrustning av att med bild föreviga händelser, Även nu så klart.

2014-09-11 13.55.042014-09-11 13.55.17

42 kommentarer

Hög tid att göra upp med livet(update 1)

Av , , 41 kommentarer 16

Jag har funderat en längre tid på att på något vis göra upp med det förflutna.

Riktigt hur det ska gå till har jag inte riktigt klart för mig just nu. Men på ett eller annat sätt känns det som att det är dags.
Och varför jag fått denna vilja kan det finnas flera orsaker till.

En sak är helt klar, jag har mycket i min ”ryggsäck” att släpa på resten av min levnad.
Många har jag gjort förbannade, och andra djupt besvikna. Vissa tillfällen med vilje, andra gånger helt omevetet. Stor i truten har jag väl alltid varit vad jag kan minnas. Rätt och fel i en salig röra.
En hel drös med saker som jag ångrar bittert nu i efterhand som hänt i livet. Egentligen så har jag för mycket att ångra. Men det är inget att göra åt nu i efterhand.

En ganska stor bidragande orsak är nog att jag kommer att få transplantera mina lungor, eller rättare sagt det lilla som är kvar av dom.
Även om läkarvetenskapen kommit långt, så är detta inte helt utan risker. Det är jag fullt på det klara med efter samtal med specialistläkaren på NUS i Umeå. Dit jag var för en massa provtagningar inför detta. Men tyvärr var alldeles för dålig så dom kunde inte göra det som dom nu tänkt sig göra. Så det blev taxiresa hem i ogjort ärende dagen efter. Nu kommer jag att bli inlagd 1-2 veckor inom en snar tid. Och då förhoppningsvis kunna utföra det som ska utföras.

Frågan är nu vad och hur jag ska gå tillväga bäst. Jag får fundera och fylla på denna blogg efterhand. Men just nu vet jag  bara att jag skulle vilja men inte hur.

Nu är detta ingen snyfthistoria så jag undanber mig allehanda ”tycka synd om” kommmentarer. Tack på förhand.

Jag vill i samma veva rikta ett enormt stort tack till ambulanspersonalen och sjukstugan i Vilhelmina för deras service och hjälpsamhet. Även korttidsboendet Björken på Åsbacka har varit guld värda när jag var inlagd för att vila upp mig.

Politiska hemvister genom livet.
Det har passerat ett antal partier i min valurna. Dock EJ aldrig V, S eller FP.
Kristdemokraterna trivdes jag faktiskt bra hos. Ända tills dom som tror sig vara förmer i partiet slog mig i skallen vokabulärt stup i ett. Därmed inte sagt att jag skulle vara oskyldig som ett lamm.
Även där har tiderna förändrats tydligen.

Politiskt Alternativ kunde ha varit bra. Om det inte vore för att det var avdankade sossar som styrde och ställde. Så det blev ett slut så klart.

PP(Piratpartiet) Var mest en parantes i tillvaron för att kolla läget. Tror man att hela samhället enbart bygger på ett fritt internet har man nog inget att hämta politiskt. Se bara på den politiska debatten.

Nu tror jag mig funnit mitt politiska hem. Men det känns bra för mig. Och det är det viktigaste för just mig själv. Sen får andra tycka och tro vad dom behagar om detta. Rötägg och annat finns i alla partier. Så även i Sverigedemokraterna.
Och i pipeline för mig så ligger absolut inte detta med att ”kasta” ut alla utlänningar. Det finns så mycket som är väldigt bra både för Sverige och Vilhelmina i ”vår” politik. Dvs om man vill se det. Och inte blundar och håller för öronen när det dyker upp något positivt från SDs sida.

41 kommentarer

Okuperad mark

Av , , 11 kommentarer 7

Nu handlar det inte om det internationella sorgebarnet utan bara i lilla Vilhelmina.

Och säkerligen så kommer jag nog att få mothugg gällande mina åsikter. Men det är jag van att få.

Kommunen har som bekant färdigställt området runt Baksjötjärn. Vilket blev superbra. Men lite smolk i bägaren har det blivit tyvärr. Nu är jag kanske väldigt egoistisk, men ska verkligen platsen nedanför Sagahallen okuperas att snikna turister och deras tält? Jag tyckte det var suveränt att kunna ta mig ned till bryggan trots mina nuvarande tillkortakommanden gällande att färdas via ben och fötter.

Det blir lite tråkigt att man måste trängas med cykelturister som tagit för sig rejält av utrymmet som finns. Och varför kan dessa cykelturister inte nyttja våra fina och billiga campingar istället? Är dom verkligen så fattiga att dom inte har råd med en tältplats? Och så skulle dom få en massa service på köpet sas. Och hur är det veden som finns upplagt där. Är det kommunen som tillhandahåller eller är det fiskevårdsområdet?

Nä ser jag tält där nere så vänder jag om.

11 kommentarer

Säga vad man vill….(update)

Av , , 27 kommentarer 10

Men det är ganska underhållande att se på KFM när Göran Jonzon(KD) äntrar scenen.

Och ordföranden K G Abramsson gör sitt yttersta för att kväsa en oliktänkande med sin beryktade härskarteknik. Kruxet är att det inte biter på Göran Jonzon.
Citat
”Mygel finns i Svenska ordlistan. Punkt slut”
Slut citat.

Så fick han tyst på Herr Abramsson. Härligt att höra. :)

 

27 kommentarer

Organisationen har tagit fart

Av , , 29 kommentarer 9

Det råder en kreativ och målinriktad organisationsförberedelse inom SD Vilhelmina.
Och detta kommer att bli något att räkna med inom politiken i Vilhelmina efter valet 2014. Sanna mina ord.

Våra interna möten avlöser varandra där vi planerar och diskuterar vårt kommande valarbete. Medlemsantalet ökar stadigt varje vecka.
Av vissa förståeliga skäl så annonserar vi inte i vilhelmninaktuellt vid varje ny medlems inskrivning i vårt parti.
Det kommer att visa sig vid valurnorna att vårt medlemsregister har växt.

29 kommentarer

Lite full i flin åt KD

Av , , 21 kommentarer 5

Jag kan inte låta bli att dra på smilbanden när jag ser deras annonser om nya medlemmar.

Är det så att KD får så lite nya medlemmar att när det väl kommer en ny så måste detta basuneras i i diverse media. ”Titta här, även vi får nya till oss”

Nu ska jag så klart inte göra narr av deras glädje. Tvärtom så gratulerar jag till vinsten av nya medlemmar.

21 kommentarer