”Soffliggarförståsigpå-åsikter”

Jag sitter mitt i en hemtenta och borde egentligen skriva om krig och fred, mänskliga rättigheter och humanitära interventioner men jag hamnade på ett sidospår. Som jag så ofta gör, och jag måste skriva av mig.

 

Och idag mina kära vänner, ska jag kritisera något som kontinuerligt fått mig att bli irriterad på sistone.  

”Soffliggarförståsigpå-åsikter”.  

Soffliggarförståsigpåare är personer som spenderar mycket tid framför datorn, och bläddrar genom tonvis med information som de bara MÅSTE dela med sig med oss andra för att på något sätt publicera ”en sanning”. De ”delar” eller publicerar hundratals med länkar till youtube-klipp och ledarkrönikor i veckan och helst skall de också väcka någon form av debatt genom att de väljer ett allmänt provokativt ämne. Tex. genus och eller aktuella händelser såsom OS i Ryssland eller Earth Hour. Som om de försöker sprätta de, som gjort ett aktivt val att förhålla sig till något ämne på ett särskilt sätt, på näsan. Och för många ”soffligarförståsigpåare” spelar det ingen roll vilken sida man valt att ställa sig på i en debatt utan det handlar för deras del egentligen bara om att de själva ska ha rätt.

Soffliggarförståsigpåare är också personer som oftast tycker att den lilla människans aktivitet inte har någon som helst betydelse i det stora hela och använder den ursäkten för att rättfärdiga sitt soffliggande. ” – Det spelar ju ingen roll vad jag gör, när resten av Världen gör på ett annat sätt”

Men egentligen är soffliggarförståsigpåare bara motsägelsefulla.

De försöker rätta andras ”misstag”, i deras ögon, och korrigera andras engagemang när de själva inte har något engagemang i över huvudtaget.

Förutom att kritisera andras brinnande intressen såklart.

 

Men det är just det. Att det spelar visst någon roll.

Den lilla människan KAN göra stordåd och om inte så kan den lilla människan faktiskt göra något.

Så sluta ligga i soffan, eller sitta på datastolen för den delen, och ha åsikter när DU själv inte gör något för att ändra på det du faktiskt uttrycker åsikter om.

 

Och ni som faktiskt aktivt engagerar er, fortsätt med det. Och fortsätt provocera soffliggarna genom att synas, höras och agera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.