Vilhelmina fritidsgård

Smolket i bägaren!

Av , , 5 kommentarer 5

Hade en riktigt skön kväll på fritidsgården i går, mycket folk och inget strul……folk kom och gick…softade…kollade på tv…härlig stämning. Så händer det som som förstör allt…nån röker cigg inne på lilla toan. Jag blir sååå förbannad, det är så respektlöst och korkat, det finns de som är allergiska….tänk efter för f*n!!!!

Vi har fått tips från andra upprörda ungdomar om vem som är skyldig, så stå för det du gjort och erkänn. Be om ursäkt så kan vi dra ett streck över det. Händer det igen och vi får tag i den skyldige så blir det banne mig permanent avstängning!

5 kommentarer

Läser Folkbladet!

Av , , 2 kommentarer 4

Läser folkbladet idag (fredagens papperstidning) och blir lite fundersam över rubriken, polisen har inte gjort några fynd av cannabis på fritidsgården, men polishunden har markerat på två platser vid två tillfällen spår av cannabis. Detta betyder inte att det handskas med droger inne på fritidsgården utan det kan helt enkelt vara så att någon som kommit i kontakt med cannabis på något sätt har varit inne i lokalerna. På fritidsgården ska det vara drogfritt….. Som förälder kan du vara trygg att låta ditt barn besöka fritidsgården för här sopar vi inte saker under mattan utan vi vet att det förekommer droger i Vilhelmina och vi arbetar aktivt för att motverka det. På fritidsgården finns det ALLTID två vuxna fritidsledare och mellan varven frivilliga äldre ungdomar som hjälper till med ordningen, vid minsta misstanke om drogbruk vare sig det gäller narkotika eller alkohol ringer vi självklart hem till föräldrarna, detta är vår policy. Och som förälder är du alltid välkommen in på en kaffekopp om du funderar över något….annars finns vi ett telefonsamtal bort 141 42.

// Kenneth fritidsledare Vilhelmina Fritidsgård

2 kommentarer

Cannabis!

Av , , 6 kommentarer 15
Ingen är förskonad! Polisen har nyligen vid två tillfällen besökt fritidsgården med knarkhund och bägge gångerna reagerade hunden på cannabis, detta är oerhört tragiskt men inte oväntat. Det förekommer cannabis i Vilhelmina och varför skulle vi vara skonade från skiten, vi kommer hålla ögon och öron på helspänn och göra allt för att brukarna ska tas fast….både för att de behöver hjälp och för att inga nya ska rekryteras. Detta betyder absolut inte att det säljs på gården, utan det kan vara så att någon ha hållit i en bit cannabis och sedan rört olika föremål, det är inte ens säkert att själva cannabisen varit inne i lokalerna….så känsliga är hundarna. Vi kommer hädanefter ringa polisen vid minsta misstanke om påverkan av narkotiska preparat, nu visar vi från vuxenvärlden att vi tar starkt avstånd mot droger! Föräldrar, funderar ni över något eller känner er oroliga så finns vi bara ett samtal bort 141 42…ring eller kom in på en kaffe” Hälsningar personalen på Fritidsgården.
6 kommentarer

Höstmarknaden!

Av , , Bli först att kommentera 1

Disco på folkan i Vilhelmina lördag den 5 oktober :) och som alltid Drogfritt! Föräldrar och nattvandrare är självklart välkomna in på en kopp kaffe….eller om ni vill värma er.

Bli först att kommentera

Höstmarknaden vecka 40!

Av , , Bli först att kommentera 5

Fritidsgården kommer att finnas på plats fre den 4 oktober på folkan tillsammans med VISP (Vilhelmina spelförening) för att visa upp våra verksamheter.

På lördag mellan 20.00 och 24.00 har vi disco i Nöjesgården på folkets hus. Som vanligt och som alltid drogfritt! Entré 40 kr (30 kr för dig som är med i rökfri duo)

DJ: Cabante från Dorotea

Ni som nattvandrar är välkomna in på en kaffe….eller bara för att värma sig, gäller såklart alla föräldrar med :)

Bli först att kommentera

Varför arbeta som fritidsledare?

Av , , Bli först att kommentera 8

Vi fick denna text inlagd på våran facebooksida av en ”gammal” besökare, detta är varför man jobbar som fritidsledare med många kvällar och varannan helg :D Orden gjorde hela min dag och jag blir alldeles varm i hjärtat. Läs:

”Gud vad jag saknar er mina vänner! Nu när man dessutom är för gammal och bor på annan ort så hinner man reflektera över många saker, och en av dom är mina år på ug. Jag började gå dit när jag gick i trean på volgsjö. Jag var mobbad då och gjorde verkligen inte rätt för mig i skolan. Detta förföljde mig genom hela högstadiet, för jag mådde helt enkelt inte bra. Men ni var för mig en tillflyktsort där jag kunde prata om både roligheter och problem, utan att någonsin bli dömd utöver den jag var som person, och alltid kände mig välkommen!

Nu bor jag i en helt ny stad med nya erfarenheter, vänner, jobb och boplats. Det jag mest ville säga var att ni gjorde verkligen en skillnad i mitt liv och öppnade så många dörrar och gav mig allt stöd ni kunde och mycket mer för att göra mig till den personen jag är idag! 

Jag skulle gärna droppa in på en kaffe. Tyvärr har jag som sagt nått vuxen ålder så det är nog inte så passande, men jag tänkte mest bara visa min uppskattning till er och säga att dom dagarna jag besöker vilhelmina så bjuder jag mer en gärna på en kopp kaffe om tiden finns eller om någon finner sig i Umeå.

Ni gör ett sådant fantastiskt jobb, och jag saknar er och älskar er av hela mitt hjärta. Må vinden alltid fylla era segel och hoppet visa vägen!”

 

:D alltid roligt att höra hur man gör skillnad, nog för att jag vet det men man behöver få det bekräftat då och då // Keka

Bli först att kommentera

Lördagskväll

Av , , Bli först att kommentera 6

Börjar tunnas ut med besökare så snart är det dags för hemfärd, varit en bra kväll….lite mindre folk än i går….runt 50 ca… soft utan strul och fylla ikväll med….me like :D . Undrar vad jag se för film inatt när jag kommer hem….World war Z kanske, verkar vara en helt okej film. Fundera på vad vi ska hitta på nästa helg…..får försöka få lite idéer från ungdomarna på facebook. Det är ju fredag den 13 så kanske något i skräckens tecken.

Det som har hänt ikväll är att det smitit in några sexor och femmor, men det brukar de äldre säga till om….. :)

Bli först att kommentera

Disco på höstlovet!

Av , , Bli först att kommentera 4

Nu är det klart, vi kör disco på höstlovet…med andra ord den 5 oktober mellan 21 – 24 blir det disco i festsalen på folketshus. Som alltid är det drogfritt och vi kommer stå med alkocheckar för att kunna kolla nykterheten, väskor och ryggsäckar måste ni visa upp innehållet annars får man lämna dom utanför. Alla från 7:an och till 19.år är välkomna. Du som förälder är såklart välkommen in, vi bjuder alltid nattvandrande föräldrar på en värmande kaffekopp :)

Bli först att kommentera

En kväll på gården!

Av , , Bli först att kommentera 6

I kväll har haft en hel del ungdomar på gården, nånstans mellan 60 – 70 pers och väldigt många sjuor och åttor….riktigt kul :) Nu börjar det lugna ner sig och många har gått hem, märker att en hel del har tider att passa och det gillar vi. Trots många besök så har det varit en soft kväll utan strul, bråk eller fylla och det gillar vi ännu mer :D Vi har världen bästa ungdomar i Vilhelmina! Nu väntar jag bara att klockan blir tolv så att jag kan gå hem och se lite film….måste alltid varva ner efter en kväll på jobbet. Även om kvällen varit lugn så är man ändå lite på högvarv // Keka

 

Bli först att kommentera

Fritidsgården

Av , , 7 kommentarer 6

Tänkte att fritidsgården kunde börja blogga, här kan vi berätta lite om vår verksamhet och svara på frågor från allmänheten :)

Alla föräldrar som funderar över vad som händer på gården är alltid välkomna in på en kopp kaffe….annars finns vi bara ett telefonsamtal bort 0940 – 141 42.

Vad som ligger närmast just nu är Hösthelgen (vecka 40) då planer vi ett Disco i festsalen på Folkets hus, där är alla välkomna från 7:an till den dag du fyller 20 år…..allt är inte riktigt klart men vi jobbar på att kunna köra. Som vanligt är det drogfritt och vi har nolltolerans mot alkohol och droger. Gäller såklart all verksamhet vi bedriver.

Vad som också är nytt för i år är att vi har rökfritt utanför fritidsgården vilket även gäller den allmänna vägen som går förbi och detta ska det finnas lagstöd för enligt Samuel Svensson på Länsstyrelsen Västerbotten.

7 kommentarer