Fritidspolitikern

Farmor som fått ny chans i livet!

Det är svårt att styra!

Av , , Bli först att kommentera 21

Det är svårt att styra!
Men vad hade hänt om vi hade tagit debatten med SD i valet? Man behöver inte vara rasist för att diskutera invandring, eller att man får sjunga nationalsången på skolavslutningen.
Nu har vi sagt vårt i valet och det är demokrati. Det kan vara svårt för de som sitter i regeringen att förverkliga folkets vilja, det blir ju alltid fel hur än dom gör. Det är svårt att styra i en kommun, hur skall det inte vara att styra ett rike?
S valde en erkänt duktig förhandlare och fackföreningsman till partiordförande och hade höga förväntningar på honom. Det har nu visat sig att det är stor skillnad att styra ett land och ett fack! Hans orutin har visat sig gång på gång.Jag vill inte byta med honom, han har en delikat uppgift framför sig men som ordspråket säger ”som man bäddar får man ligga”.
Nu är det bara att vänta och se vad som händer och vi får väl se om han klarade uppkörningen. Det är väl som att ta körkort, En del teori och en del praktik!

Bli först att kommentera

Gammal är bäst?

Av , , Bli först att kommentera 32

Hur gammalmodigt ska det socialistiska arvet förbli i Vilhelmina?
Den frågan tycker jag att många behöver ställa sig. Jag anklagar ingen för att tro, det är en demokratisk rättighet!! Vi är lyckligt lottade att i detta land få ha åsiktsfrihet. Vi bor inte ni Nordkorea – ännu.

Inget kan förbli som det var för 30 år sedan. Att alla förändringar är av ondo och att allt skall vara som det alltid har varit, bygger ingen framtidstro.

Det behövs nytänk och framåtanda! Att som S  och samma personer, hålla emot utvecklingen bara för att behålla makten är så långt ifrån nytänk och framåtanda som går att komma. Nej nu behöver Vilhelmina nya personer vid makten och några som kan se bortom egen makt och det egna partiet.

Helt enkelt  ”Det behövs nya personer vid makten!”

Bli först att kommentera

LÅT BARNEN BEHÅLLA HEMMETS TRYGGHET!

Av , , Bli först att kommentera 10

LÅT BARNEN BEHÅLLA HEMMETS TRYGGHET!
Vid en skilsmässa eller den ena förälderns dödsfall, är det viktigt att samhället träder in och stöttar den kvarvarande föräldern så att hemmet kan behållas och att barnet får ha kvar den trygghet som det innebär att ha en känd och trygg plats att vistas i.
Tillvaron för barnet har på ett så drastiskt sätt förändrats och tryggheten har rubbats, så det är av stor betydelse att barnet får ha kvar åtminstone tryggheten av ett hem. Vad det innebär att mista en förälder är ett oerhört stort trauma för barnet och kanske att dessutom mista tryggheten av ett hem kan bli för mycket för ett barn.
Den kvarvarande föräldern måste få all stöttning, även ekonomisk, så att man inte behöver lämna bort barnet/en. Då mister de ju all trygghet.

Bli först att kommentera

Senilsnöre?

Av , , Bli först att kommentera 8

Senilsnöre på rullatorn!
Jag får nog skaffa senilsnöre på rullatorn!

Det funkar ju på glasögon så då funkar det nog på rullatorn också, men den kanske blir tung att bära på.
Nu när jag blivit stadigare så jag tränar hemma på att gå utan rullator så mycket jag bara kan, problemet blir då   – Var tusan ställde jag rullatorn?
Varje dag så får jag gå extra träningsrundor för att leta efter rullatorn, inget ont som inte har något gott med sig.
Men, jag blir så trött på att leta efter saker!
I flera år har jag letat efter glasögonen, men då köpte jag senilsnöre och löste problemet. Men nu är det rullator, samma sak bara objekten ändrar sig, tur att de blir större så jag ser dom utan glasögon ;-)

Annars får jag först leta efter glasögonen sedan gå samma runda och leta efter rullatorn,

Vi kanske får börja sätta upp trafikskyltar hemma så vi inte krockar och köra med enkelriktad trafik. Tänk om vi krockar.

Tänk er anropet på polisradion : Larm. Man påkörd med rullator av ilsken kvinna i hemmet, ambulans på väg!

 

 

Bli först att kommentera

Cykel eller Trampbil?

Av , , Bli först att kommentera 5

Den här sommaren har cykeln varit installad.
Min cykel har varit installad denna sommar – inte bara cykeln utan alla mina högklackade skor med. Det är flatbottnade ekor som gäller, vill inte se ut som jag hade luktat på vinpavan när jag går!
Har inte kunnat cykla- vad än alla säger om att det sitter i ryggraden. Jag funderar mycket på hur jag kan ta mig fram utan färdtjänst. Har just kommit fram att en trehjuling kanske är lösningen. Men jag väljer hellre en trampbil!! Helst en med Ferarri-kaross. Med dagens Nanoteknik vore det inte otänkbart att det kunde funka. Tänk att få glida fram med en Ferarri! Och få glida in på ett lyxigt lädersäte med snäv kjol och högklackat! Drömma kan man väl få! Tänk så miljövänligt det vore och bra motion.
Man borde kunna bygga hela samhällen med trampbilar, tänk vad bra för miljön och vad arbetstillfällen det skulle skapa – puttapåanställningar- ungdomarna puttarpå och gamlingarna åker trampbil. Vän av ordningen säger väl nu långa uppförsbackar, då säger jag bara släpliftar.
Vad med motion vi skulle få. Faran blir väl att man skulle se ut som en ardenner över bak och lår.
Dagens fråga blir då –  väljer jag Ferarri eller Mustangkaross?

Bli först att kommentera

Fontanell

Av , , Bli först att kommentera 9
Bäbisar föds ju med en fontanell. Jag har nu fått en fontanell jag med (kirurgerna tog bort en bit av skallbenet så hjärnan kunde svälla fritt). Frågan som jag nu ställer mig och förhoppningsvis får ett rungande ja på är: Är jag pånyttfödd nu, med nytt födelsedatum i passet?
Gilla ·  · Marknadsför · Dela
Bli först att kommentera

Bromsar

Av , , Bli först att kommentera 4

Yes, nu har jag bromsar!
Idag medans jag och codrivern hade matuppehåll, så fixade serviceteamet mina bromsar. De behövde inte byta bromsklossarna utan det räckte med att dra åt vajrarna.

Det känns nästan som om jag kör Dakarrallyt!  Eget serviceteam;))
Får fråga Tina om hon vill navigera åt mig i framtiden.
Men nu är jag lycklig att bromsarna tar jämt så jag inte blir tagen för rattonykterhet.

Bli först att kommentera

Fel på styrinrättningen

Av , , Bli först att kommentera 5

Fel på styrinrättningen.
Jag är som en gammal amerikanare med stor ratt, som man fick snurra flera varv på innan den tog och när den tog så svängde det tvärt!
Serviceteamet kunde inte göra nåt åt felet, utan får vänta tills ett senare tillfälle med mer resurser och mer tid.

Bli först att kommentera

Slakmota

Av , , Bli först att kommentera 5

En 7 km. slakmota, kan det vara nåt – med rullator?

Måste nog justera handbromsen, den tar ojämnt. Far fram som en fyllechaffis.

Bli först att kommentera

Vad händer på våra sjukhus?

Av , , Bli först att kommentera 5

Vad händer på våra sjukhus?
På nätterna så slåss Ninjor och på dagarna håller Bengt Frithiofsson mat/vinprovning! Det är inte alltid tråkigt att ligga på sjukhus.
Måste dock tillstå att allt detta sker under ett rus-dock inte alkohol utan starkare saker.
Som ni alla förstår så har jag legat nedsövd ett antal veckor och alla dessa drömmar har skett under den tiden.
Jag har drömt att Bengt och hans hustru har lagat en middag för att träna upp smaklökarna hos patienter som har haft hjärnblödning och stroke. Vi fick samtidigt vinprovning att träna smakerna på. Min syrra Lena (logoped) vad inte alltför glad över vinet men förstod att det var frågan om mycket små mängder alkohol.
Min son fick en låda direktimporterat vin av Bengt, för visat samhällskurage, men den har kommit bort i transporten från Norge. Undrar så hur det hade smakat?

Är det här framtidens sjukvård kanske? Mer fokus på rehab och patientvård. Återkommer med mer drömmar.

Bli först att kommentera