Ljus i tunneln?

När denna blogg publiceras rullas jag in i tunnan. Dags för MR eller Magnetisk Resonanstomografi. Det är ingenting som gör ont. Det gäller bara att ligga stilla och inte flippa ur därinne.. I handen får man hålla i en panik-knapp om man vill något, man förses med öronproppar och hörlurar. Det går bra att ta med en skiva om man vill försöka lyssna på något annat än slamret av maskinen. Genom hörlurarna får man även instruktioner av kalibern -Andas in, håll andan……….och andas ut!

Ibland frågar dom om man är vaken 🙂

Detta är inte min första MR, jag vet faktiskt inte hur mång jag gjort sedan 2004, men igår fick jag en fråga: Är huvet också inne i tunnan eller ligger huvet utanför? Synnerligen bra fråga, jag har ingen aning. Så fort jag skall åka in börjar jag blunda och jag öppnar inte ögonen förrän jag är ute. Jag vill verkligen inte veta hur litet det är därinne i tunnan. Jag brukar försiktigt röra på armarna och vet att väggarna är vÄldigt tätt inpå. Jag brukar försöka fokusera på musiken i lurarna istället på alla ljud som surrar och blonkar runtomkring.

Jag vet inte heller om det är inbillning att man blir helt varm runt området som undersöks men jag upplever det så. Jag brukar ha eskort dit och hem då jag inte lägger mig där igen utan premedicinering! En gång räckte och den panikupplevelsen klarar jag mig utan om det är möjligt!

Gick förbi mitt jobb igår och fick stOra kramen av min fina vän J -LadyBabe, hon tyckte det var en bra idé att jag skulle hänga en adresslapp runt halsen OM jag tänkte åka buss hem efteråt!

Kanske kanske vågar jag titta om huvet är inne eller ute…. Kanske kan jag spana på det efteråt! Det jag absolut måste komma ihåg är att INTE ta med mobilen dit in, den slås ut totalt -Been there, done that (trots stora skyltar och uppmaningar!!) är man luddig i huvet av medicin så är man bevisligen VÄLDIGT cool och disträ!

Hur lång tid tar en MR?! Ja tydligen väldigt olika. Vet inte hur det fungerar egentligen. Har fått för mig att det är kopplat till hur man andas men det låter ju udda?! När jag ligger därinne så bukandas jag för att hålla mig lugn och dom sa någon gång att det tagit tid för att jag andades så långsamt… Å jag lovar det är inte det lättaste att försöka speeda upp andningen, det blir aningen forcerat. Bara det kan ju få en att flippa ur. Summasumarum är att MR är en smärtfri undersökning men som tar tid, låter mycket och kräver väldigt lite av mig som ligger där. Annat är det med koloskopi… men det är en annan blogg (eller inte!). Önskar alla en fin tisdag och jag önskar alla barn en bra skolstart! //a

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.