Masterchef…

 Veckan som gått har jag KÄMPAT med att ha andra måltider på menyn än det vanliga. Jag har kokat goda soppan med hembakat italienskt lantbröd, jag gjorde RAGGMUNKAR (som icket uppskattades av junioren), jag har gjort lövbiff med sting! Jag har varit HELNÖJD att inte lagat det "vanliga". Å fruktansvärt stolt…

Så vaknar jag denna dag, dricker mitt morgonkaffe och hittar "Junior Masterchef Australia". Jag satt bara och GAPADE! Där står 9-åringar och lagar värsta restaurangrätterna. Top 20 fick i uppgift att laga en rätt med kyckling frukt och grönsaker. Å ingen av dom gjorde "mammas (astråkiga) kycklinspett i ugn". Det var vackra rätter med vacker presentation. Dessa BARN var enastående och skulle gladeligen få lära mig laga mat ANYTIME! Utifrån dessa rätter fick sex barn direkt ett förkläde till Junior Masterchef.

De övriga skulle utsättas för det bekanta pressure-testet. Jag skulle aldrig palla det trycket som dessa barn gjorde. Dom skulle göra en dessert -en choklad croissants pudding med chokladsås och vattnade bär… Å dom bara ställer sig och GÖR det!! Ytterligare sex barn fick ett förkläde och är vidare till Junior Masterchef Australia!

Detta var absolut inte någon B-variant av originalet, å nej samma domare återfanns här: Gary Mehigan, George Calombans, Matt Preston och Anna Gare. 

Masterchef brukar vara rätt roligt att se på. Ibland är domarna så fruktansvärt elaka mot deltagarna. (Undra om inte masterchef kvalat in under "mobbing-tv"?). Det var således väldigt skönt att se att domarna inte hade samma attityd när det gällde barn. Här uppmuntrades dom och alla som tagit sig till Top 20 fick en plakett. Dessa 20 barn hade tagits ut av 5.500 sökande!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Jag var så grymt imponerad över dessa barn. Att se 9-åringar laga den mat dom gjorde gjorde mig HÄPEN och fick mina raggmunkar att se jävligt billiga ut i jämförelse! Fröken Krass blev onekligen Fröken Kass i köket…

Masterchef… Nej dithän kommer jag inte men för första gången blev jag i allafall inspirerad av ett sådant här program istället för irriterad! Jag borde absolut gå matlagningskurs för att ta matlagningen till en ny nivå hemma!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Annika

    Hur gjorde du dina raggmunkar? Provade senast i fredags men raggmunkarblev det inte :-/. Har du något recept?

  2. Anna Holgersson

    Svar till Annika (2013-01-27 18:14)
    Annika! Jag följde receptet ur Vår Kokbok med viss modifikation. Vevade FÖRST ihop ”pannkaksmeten” och därefter finrev jag potatis p klassiskt rivjärn. Jag lade direkt potatisen i smeten för att den inte skulle bli brun! Recept för 2pers: 1 dl mjöl, 3/4 tsk salt, 2,5dl mjölk, 1 ägg, 4 vinterpotatisar (jag använde vanlig fast potatis) Lägg mjöl och salt i en bunke och ta 1 dl mjölk och vispa, vispa i ägget och tag sedan resten av mjölken. Riv och lägg ner potatis! MUMS! //a

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>