Lov igen….

Idag är det lov för kiddo, ingen skola men fritids är öppet! Det innebär att Ugglan har fritidsgård hemma i La Casa… Ty min son har dizzat fritids totalt!

Att barnen är lediga imorgon är jag helt med på.. Men idag?!

Mycket märkligt i allafall… Alltså skola må-tis, ledig ons-fre, skola på måndag å sedan skolavslutning på tisdag! Inte konstigt alla små människor runt mig lyser som små solar! :-)

//a

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Anders

  Skolvärlden har en egen tideräkning olik den vi vanliga knegare har, därför de märkliga lovdagarna ;-)

  Allvarligt talat så tycker jag att det är märkligt att lärare och elever klagar över det höga tempot och de långa arbetsdagarna i skolan samtidigt som de även har många lovdagar.

  Föreslår man för en lärare att om det nu är så tufft med 45 timmars arbetsvecka och högt tempo, varför inte mindre lov och fler arbetsdagar i stället så blir man nästan nedslagen! ”-Jag har minsann gjort mig förtjänt av ledigheten med tanke på mitt slit i skolan!” får man höra.

  Om det nu är en viss mängd kunskap som MÅSTE läras ut så får man antingen sänka tempot eller vara nöjd med de nuvarande arbetsförhållandena. Gnället ekar falskt m.a. ord.

  Dessutom ställer de många lovdagarna till det för förvärvsarbetande föräldrar som tvingas lappa ihop sina ledigheter så att de passar skolans schema. Har hört talas om föräldrar som bara kan vara lediga tillsammans någon vecka under sommaren p.g.a. de många loven.

 2. Anna Holgersson

  Svar till Anders (2013-06-05 11:36)
  Hehehe skolan kan vara en het potatis av många anledningar!

  Mina brorsöner går skola i Schweiz å deras dagar/läxor etc i jämförelse med min sons skolgång är som att jämföra dag och natt!

  Lov är och förblir ett gissel i förhållande till föräldrars arbete..
  //a

 3. Linda

  jösses, jag som tycker det varit för mycket med att de varit lediga kristi himmelsfärds och pingst. Nu är det ju i alla fall skola i fulla knyck till 12juli. Nagonstans mittemallan kanske hade varit bra?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>