OS i Umeå…

Marie-Louise Rönnmark (S) drömmer stort och efter invigningen av Kulturhuvudstadsåret drömde hon högt om att Umeå borde ansöka om OS 2026.

Drömma kan man absolut göra. Jag drömde till exempel om att jag var inlagd på sjukhus och när jag skulle skjutsas till MR (som låg på andra sidan NUS) fick jag åka helikopter… Som lyfte, för att sedan landa och köra på vägen. Det var en häftig dröm! Å märklig…

Ungefär lika märklig som att börja fundera på vart en invigning skulle äga rum? Eller avslutning?! På älven?! Där ingen ser NÅGOT (förutom dom som står och myser på gräddhyllan på kulturväven såklart!)

Umeå har inte ens en stor utomhusarena! En STOR alltså!

Å så såg jag just nu OS avslutningens fyrverkerier.. Vi kan hålla oss till dom… Å så jämför vi med invigningen av kulturhuvudstadsåret… Jag säger inget, jag lämnar bara öppet för reflektion och eftertanke!

Drömmar är fantastiska, gränslösa, komiska, bisarra, hissnande, utmanande, fasansfulla, skrämmande, inspirerande… Det är liksom bara att välja hur man vill se det!

Politiker ser ju dock möjligheter som vi vanliga dödliga kanske har svårt att begripa. Kanske finns en jädra sportvision i horisonten när kulturhuvudstadsåret ebbat ut?!

Vad vet jag, jag är bara vanlig dödlig. Jag är överdrivet tacksam, ödmjuk och nöjd över att Ikea kommer! Det är lite OS-känsla över det faktumet tycker jag 🙂

//a

 

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. "Dosan"

    Eftersom man ändå får drömma om meningslösa saker som aldrig kommer att hända så ska jag drömma att jag vinner tio biljarder på lotto och sedan blir kung över hela världen.

    Skämt åsido, OS är en meningslös sysselsättning till att börja med och varför ska Umeå ha den? Helt bortkastade pengar, men tydligen gillar våra politiker att spendera pengar på strunt som inte leder nånstans.

    • Anna H (inläggsförfattare)

      OS i Umeå känns spontant som en snudd på besvärande tanke -Därför hoppas jag att Marie-Louise Rönnmarks dröm får förbli som min helikopterdröm eller din lottovinstdröm 🙂 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.