Stuglängtan…

IMG_0643

Förra påsken såg det ut så här i stugan. Det gör det inte nu. Det är i stället så varmt att vägen till stugan är som en galen endurobana och enligt Tarzan kommer min bil iNTE att fixa att ta sig fram… Illa… Det är riktigt illa för både jag och sonen har sjuklig längtan till stugan!

Stugan har inte stått stilla denna vinter, nej, i stället har massiv ombyggnad, utbyggnad och puts och fix ägt rum. Just nu inväntas ett bygglov innan etapp 2 drar igång.

MEN inne i den stora stugan har det hänt saker -Som att ytterligare en toalett har checkat in. Det innebär att en skrubb fått ge vika och bli ett förråd ute i stället. Skrubben har varit ett bra förvaringsutrymme MEN det har liksom varit en aningen pikant lukt från just det stället i stugan. Med facit i hand är jag glad att vi inte visste vad som orsakade lukten och jag är ännu mera tacksam att det nu är sanerat och åtgärdat.

Det visade sig nämligen att en hermelin byggt bo i isoleringen under golvet. I boet återfanns ingen hermelin men små skelettdelar av hermelinens byten samt kontaminerad isolering. När byggarna hittade boet hade stanken varit kopiös och när MÄN klagar på sånna saker då vet man att det är ALLVAR!

Jag och sonen tänker i alla fall göra oss redo, vi får väl GÅ om så behövs för att ta oss till vår stuga. Påsk skall firas spartanskt med sprakande björkved och skitigt hår. Katten har redan fått vara på ”grönbete” där förra helgen och enligt rapporter flög han runt som en lycklig flygekorre upp och ner i träden, in och ut i stugan. Han klättrade även i alla hyllor samt gav sig även på att klättra på väggen! Stugluften gör något för alla tydligen 😀

Jag och sonen gick igenom bilder igår och hittade även följande bild…

IMG_3129

Med tanke på att bilden är helt oredigerad började vi fundera på om han (trots allt) är en utomjording 😀

//a

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.