Strömavbrott i skogen…

Här är en av dom 168 vattenfallsabonenterna som varit utan ström till följd av åsknedslag igår!

Som jag publicerade sista inlägget igår flög strömmen. Den sista köttbullen blev precis klar och vi kunde äta enligt plan. Alla vid gott mod!

Kidzen roade sig med kurragömma ute i den läskiga skumma kvällen. Ficklampor ficklade hitochdit i buskarna. Dimman svepte in från sjön och myren. Det var väldigt trolskt. Runt 21:10 visste vi att en montör skulle vara på plats så kidzen sköt på sitt ”fredagsmys” en liten stund till.

Middagen stod kletig på bordet och tillslut rev bror igång operation ”Diska-middagsdisken”. Vatten hämtades med hinkar och värmdes på gasolplattor ute.

Kris uppstod under några minuter när vi alla började oroa oss för KAFFE-frågan! Det är svårt att brygga kaffe tyst, men helt omöjligt utan ström! Fixarefrasse Tarzan lyckades dock fixa fram svagt kaffe… Som dom vuxna drack med en sluring whiskey. Jag fick inget eftersom vi inte vågade öppna kylen och jag nödvändigtvis måste ha MJÖLK!

Runt 23-snåret satt kidzen runt köksbordet i skenet av stearinljus och åt snacks och spelade spel.

Mobiltelefoner och iPads som hade surfmöjligheter dog och jag gjorde halvhjärtade försök att starta min mobil genom att ladda upp några % via bilen… (Desperata tider kräver desperata handlingar!)

Det blev mycket trampande och snubblande när alla nio insåg att det inte fanns någon ström fast klockan passerat midnatt, tandborstning skedde spartansk och i ett fall med hjälp av pannlampa!

I våran lilla stuga var det kolsvart och svinkallt. Värmeljus och filtar gjorde allt mysigare! Och en strålkastarlik ficklampa!!!

Vaknade runt 07 och insåg att strömmen FORTFARANDE var borta.
Gick in i stora stugan, inget kaffe skulle kunna frambringas för GASOLEN var slut! Nej, då var det inte alls roligt längre!!

20140802-094704-35224557.jpg
S.j.ä.l.v.k.l.a.r.t finns det vissa byggnader och samhällsfunktioner som har absolut prio när det gäller vem som ska få tillbaks strömmen först MEN det här var ju löjligt!

Två frysar med mat är förstörd samt en kyl laddad med käk för nio personer….

Strömmen är nu tillbaks. Jag måste jaga kontakt med omvärlden där vissa väntar på besked kring kvällen! Jag ska ha en kanna java först… Nej visst ja, finns ju ingen mjölk!

Lärdom: En iPhone är värd SKIT i kristid, tändstickor och varma filtar is da real shit i sånna lägen!

20140802-100513-36313715.jpg
Dags att tina fram efter den kalla natten…

//a

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Anders

    Definitionen av vad som krävs för att överleva år 2014 och förmågan att hantera kriser är nog annorlunda än den var år 1914 🙂 Det blir i varje fall väldigt påtagligt vad elströmmen hjälper den moderna människan med när den är borta…

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Mmmmm absolut! Å det är bra att bli påmind om vad man behöver om-utifall-att…. //a

  2. Helena Nilsson Springare

    Vilken fullkomligt super-duper-fantastisk bild… Jag bara älskar sådana.

    Tänk om fler kunde inse hur vackra saker vi har framför oss och faktiskt uppskatta det!!

    När jag sitter i tvrummet och tittar drömmande ut över sjön så burkar jag säga: ”Kolla, så OTROLIGT vackert…”

    Så säger till min man: ”Mäh… det är ju bara en sjö!”

    Jag menar: VA??? Hur okänslig kan man vara liksom *fnyser* Men oh well, jag antar att det är vår fullkomliga olikhet som gör att vi funkar så bra *skrattar* Kram på dig Anna!

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Ja naturen kan vara så bedövande vacker och som du säger är det nog bra att inte alla människor ”älskar att lukta på blommorna” 😀 KRAM //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.