Flottyrbana…

Att steka kött har tagit lång tid för mig att lära mig!

Temperatur på köttet, på stekpannan, olja, smör (allt det där som får hjärt- och kärlräddare att förakta en) kryddor och allt annat som krävs för att få sig en skiva hängmörad biff tillagad till belåtenhet har banne mig inte varit tvärenkelt!

Numera serveras inte längre skivor som påminner om något som ”trillat ner från grillgallret i grillen”.

Så långt allt väl.

Den nya funderingen jag har är HUR man tillreder kött PÅ spisen utan att allt ser ut som att man prickat hela spisen + en radie på en meter runt omkring med OLJA?!?

Mattan åker alltid ut ur köket vid denna form av matlagning -Det är således tur att det inte görs ofta!

Tacka vet jag mat som kan tillagas i ugnen -i synnerhet när ugnen är skinande ren!

Jaha… Nu skall jag skura köket…

//a
PS: om någon har tips, råd, välmenande ord kring det här sprättfettet får ni gärna lämna kommentar!

Etiketter:

4 kommentarer

 1. Anders

  Jag har definitivt INTE lagt ner någon större möda på att lära mig att steka kött. Men min helt ovetenskapliga iakttagelse är att olja stänker som tusan, därför använder jag det inte i stekpannan. Jag kör med riktigt smör enbart. Tycker dessutom att det är lättare att steka i smör därför att man ser på smörets färg när det är dags att lägga ner köttet. Har inte lyckats hitta motsvarande ”signal” för olja. Kör dessutom med lock på stekpannan. Håller upp det som ”sköld” mot golvet när jag vänder köttet i pannan. Så det mesta stänket hamnar på spisen. Det torkar jag sedan upp först med papper och sedan diskmedelsindränkt trasa snarast möjligt innan det fastnar hårdare än nödvändigt.

  Så jag inbillar mig att jag har hittat en strategi som fungerar för mig i allafall :-) Om den sedan är rätt eller fel överlåter jag till experter att avgöra… Jag upplever det i varje fall inte som ett besvär att använda stekpannan.

  Exploderade matvaror i mikron är däremot en annan historia :-)

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Jag använder olja för att få det hett och avslutar med smör för färg och smak… Ser rejält vidrigt ut runt spisområdet :-) Saneras med Ajax köksspray a.s.a.p Därefter rejäl tvagning med YES!
   Micro-imploderar mat förekommer då inte här :-D //a

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>