Välkommen Vesslan!

Har fått rapport om att en vessla skapat bo nära stugan -Vamt välkommen säger jag och är redo att göra bakåtvolt samt blåsa fanfar!

Ty, sist när jag var där så fick jag ju råttfrossa -Och nu vill många rätta mig och påtala, understryka att det inte siktats en enda råtta utan att det är frågan om små söta möss!

Pip pip säger jag, spelar ingen roll, ser man mellan 8-10 stycken kila iväg och pipa och gömma sig då blir i alla fall jag drastisk och dramatisk!

Jag haft faktiskt spanat på så väl muspipare som får djuren att dra med hjälp av ljud samt hardcore råttgift! 

Men VESSLA alltså… Den kan tydligen sätta i sig 220 möss på 90 dagar! Jag hoppas den får ungar också!

//a

2 kommentarer

  1. Maggan

    Vessla? Är det vad jag tror ”hermelin”? Eller Lekatt? Kärt barn – många namn. Huvudsaken att dom är hungriga och att dom är ett par som bildar familj hos er. Mina hermeliner är duktiga att äta hela året. Särskilt under fågelbordet på vintern där mössen trivs.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Jag har kollat både Vessla och Hermelin och dom är galet lika varandra!?! Kanske är en hermelin!? Väldigt liten är den i alla fall… Hmmm skall studera den noga om jag får förmånen att se den live. Jag är bara glad över att ett mera ”praktiskt djur” finns i stugan då möss och orm känns högst opraktiskt 🙂 Kram till dig! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.