Zelda -Skurtant?!

Ja jag har då tagit på mig träningskläder -Det känns liksom högaktuellt när man skall städa hemmet!

Parallellt med detta har sonen spelat lite Zelda, jag blev erbjuden att försöka klara en slutboss eftersom jag ”råkade” komma med ett ”gott råd” mitt i stridens maximala hetta och hets. Eftersom jag då var så full av goda råd och ”störde” fick jag mojängen i händerna för att testa själv. Jag konstaterar att det bara är att knipa och berömma faktiskt! För lätt var det verkligen inte!!!

Jag begriper inte hur kidz ens kan hantera dagens spelkontroller med massor av spakar och knappar, kameravinklar och allt annat man skall hålla koll på. Ett tag fattade jag inte om jag skulle kolla på tv:n eller på själva spelkontrollens skärm –K.o.m.p.l.i.c.e.r.a.t är nog ordet jag söker.

Alltså återgår jag till dammsugaren, dammtrasan, skurhinken, saker som känns konkreta och mera ”hands-on” -DET kan jag i alla fall hantera. Liksom tvättmaskinen som rullar och berget av tvätt som hivats ut ur torktumlaren ty det är en ”sådan” dag i detta hem denna söndag! Soffan skall dammsugas och jag har hört mig för med Tarzan om hjälp att bygga en ny ”skolösning” för min mikroskopiska hall. Blir fullkomligt tossig av att ha skor som rullar runt golvet och med tanke på årstiden som nalkas är jag allt för medveten om vilket öde som väntar.

Funderar även på en sådan sak som typ en billig gångmatta över hela hallgolvet för att underlätta rengöring (LÄS: uppsugning av slaskvatten och grus!) som sedan kan hivas när säsongen är över?! Ja, det må vara en Pellesnusk-lösning men jag är så innerligt less på att skura hallen typ sju dagar i veckan, å eftersom jag inte alls har den orken så blir det i stället ett gediget slaskhål ä.n.d.å liksom… Å jag gillar det icke!!!

Det börjar onekligen bli kritiskt på många fronter kring IKEA:s öppnande i Umeå. Det är inte bara plastpåsarna som tryter och sjunger på sista versen det är även vetskapen om att dom ultimata klädhängarna till überbillig penning finns just DÄR (går givetvis inte att beställa via webben). Dom behövs verkligen till väggen för jackor och täckbyxor m.m.

Det kanske är så att när man gnor och skurar hemmet så kommer kreativiteten? Det blir friskt, rent och en luftigare energi och så får man nya ideér som vaknar och kommer till liv. En annan sak jag verkligen funderat över -när jag höll på rulla ihop alla mattor- är om man verkligen m.å.s.t.e ha mattor?! Ty det är då ytterligare ett område som samlar damm! Å här får inte mattor hängas på balkonger utan vill man hänga dom skall dom kånkas iväg till mattställning (vilket självfallet är helt rimligt!) MEN det innebär att mattorna sällan får sig en rejäl omgång. Mattpiska är till exempel något som står på min inköpslista till hemmet!

Nej, nu skall jag dra på mig mitt huckle och sätta fart! Soffan skriker efter dammsugaren och veckans tekakor bakar sig inte själv.

//a

PS: Jag skulle kunna satsa min högra hand på att föga kommer bli färdigställt enligt plan… Det låter så optimistiskt och jag vet minsann hur det brukar sluta 😀

 

4 kommentarer

  1. Caanita

    Jag har löst problemet med blöta smutsiga ytterskor genom att köpa en plastback med hjul.
    Finns som du säkert vet i många olika storlekar, både på höjden, bredden och längden.
    I den kan man sparka av sig sina ytterskor och den är enkel att göra ren.
    Kanske inte världens snyggaste hyllmöbel, men väldigt praktisk. Dessutom är den enkel att ”gömma undan ”eftersom den går på hjul. Kan det vara någon hjälp för dig?

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Men smart!!! I like!! Har ju allehanda plastbaljor/lådor/hinkar ute i förrådet. Måste gräva och kolla. Skönt att höra att någon förstår mitt ogillande kring detta ”i-lands problem”. Tack å bock för tips!! //a

  2. Caanita

    Svårigheten är dock att få hushållets medlemmar att förstå att man sparkar av sig skorna i lådan och INTE bredvid………..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.