Det här med pass…

Jag är en ganska nojig människa -Jag är mycket väl medveten om saken. Jag nojar alltså om väldigt mycket som aldrig någonsin inträffar. Det ÄR komiskt i många fall men det är skitjobbigt när jag till exempel skall resa!

Då jag nyss besökte Barcelona har jag således nyligen gjort en resa och gått igenom väldigt många sånna där smånojor. Denna gång var det PASSEN! För, gränserna är ju strama och stängda! Det är terror-alert och många gånger låter hela världen som en livsfarlig planet som befolkas av grymt läskiga varelser och vi borde verkligen överväga att evakuera hela klotet-Typ!

För att resa från Umeå till Barcelona krävdes fyra flighter, så förutom boardingcards hade jag alltså passen i högsta hugg. Det andra jag minsann sett till att fixa är det där kortet från Försäkringskassan som bevisar att man är EU-medborgare och har rätt till sjukvård OM något händer (således hög prio i min värld att fixa!). Sedan hade jag Schengenintyget liggandes i samma ”resedokumentbörs” -Hur många vet ens vad ett schengenintyg är?! Eller när det behövs?! -JAG vet! Å jag hade fixat sådant minsann.

I alla fall…

Vi visade passen EN gång.

EN enda gång fick vi visa passen… Jag är sjukt besviken! Det var dessutom ingen ”riktig” gång kan jag tycka för det var bara en stressad man på flygplatsen i Barcelona som snabbt ögnade igenom dom fyra passen han fick i sin hand SAMTIDIGT som han höll på med våra resväskor!?! Det var inte så att dom på något sätt registrerades -Så fri rörlighet gäller i högsta grad…

Något sjukkort behövde vi aldrig (phuuu!) och schengenintyget har jag kastat (inte en själ har brytt sig!).

Idag har då ingenting behövts heller, jag har legat och lekt med min telefon, spam:at mitt instagram och känt mig utled på rösten!

//a

7 kommentarer

  1. Anders

    Där ser man hur olika vi människor kan vara 🙂 Är i Frankrike och åker skidor för tillfället. Packade väskan två timmar innan jag åkte. Glömde två oviktiga saker, dock inte passet.

    Hoppas att jag inte råkar ut för någon olycka, för jag har varken sjukintyg från försäkringskassan eller Schengenintyg med mig 🙂

    Men du är nog klokare än mig ändå, för man vet aldrig vad som kan hända när man är ute och reser…

  2. Caanita

    Men, vad är ett Schengenintyg, i vilket sammanhang skulle du ha behövt det?
    Å andra sidan sett, du hade nog kommit in i Vita huset om du velat, du var ju grymt förberedd!

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Hahaha då jag har PSC och får gallkramper hade jag med mig TVÅ suppar av ett läkemedel mot gallkramper/smärta… Två stycken! Å det fixade jag intyg för, innehåller ju morfin å tänkte inte dividera i tullen TROTS originalförpackning med tydlig ordination… Svår överkurs men som sagt…hängslen å livrem känns tryggt 😀 //a

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Schengenintyg behövs om man reser inom Schengenområdet med läkemedel som är narkotikaklassade! //a

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Kram! Ingen anledning att be om ursäkt… Som sagt få känner till Schengen!! 😀 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.