Satsa på Q, U eller X…

Alla kan andas ut av lättnad -För jag är inte lärare! 

Jag tycker koordinatsystem var att riva igång onödigt häftigt efter sommarlovet å då pratar jag bara ur högst egocentriskt perspektiv! Som f.ö.r.ä.l.d.e.r.

Med matten har ju jag Tarzan, jag skickar bilder på uppgifterna och sedan ringer Tarzan upp å undrar vad problemet är! Så med hans vägledning kan sedan jag vara behjälplig! Typ!

Nu är det dags för franska

Å stavning har alltid varit min akilleshäl… Å franska då är det aldrig Ö det är eu, det är aldrig K det är q, sedan är det aldrig ett S (hur gärna man än vill) utan något helt stolligt som X!

Det är helt fantastiskt att få ta del av ett nytt språk och jag är väldigt stolt över att sonen valt det han tyckte kändes rätt. Språk är en rikedom att behärska, då växer världen och blir ännu mera tillgänglig.

Jag har hört min beskärda del franska, jag har läst både tyska och italienska så än har jag inte behövt börja ringa livlinor (Ugglan står redo!).

Istället sitter jag och upprepar ”jag heter” samt ”Jolly Jumper” (jodå, franskt uttal på Lucky Lukes häst fick i alla fall JAG lära mig när jag gick i skolan!) vid middagsbordet! Jag säger ”goddag” ”hur står det till” och ”godnatt”… Undra hur långt kidzen hinner på ett läsår?!?

Un, deux, trois…

So far so good -Jag är tveksam till hur jag skall fixa detta så det känns skönt att sonen redan fattat galoppen! 

Q, X eller U! -Qui!

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.