Heart…

Det måste inte vara alla hjärtans dag för att man skall visa hjärta!

Härom dagen messade jag med en person som jag inte känner personligen/privat. Vi har vissa hälsosaker gemensamt och vi talade lite om hur det är! Det hela utmynnade i att personen och hens sambo erbjöd mig och min son att komma och bo hemma hos dom, i deras familj, om vi ville!

Som en semester, i sommartid, då dom bor nära allehanda svenska ”turistmål”.

Jag läste messet men svarade inte direkt. Jag bara förundrades och behövde liksom ta in det. För i en tid då man allt för ofta börjar fundera vart mänskligheten är på väg, där elände byts av mera elände och twittrande dårar har kontroll över kärnvapenknapparna så behövs -Hjärta!

Det slår mig om och om igen hur otroligt varmt, generöst och innerligt vänligt deras helt kravlösa erbjudande ÄR. Att bjuda in en ”främling” i sitt hem, till sin familj -Det är hjärta! Å det är ju lite så, vågar man slänga ut den där öppna handen så kan man plötsligt ha en ny vän! Nya perspektiv. Nya vägar.

Jag upplever, men kan ha fel, att fler börjar vara ”öppna” för den här formen av medmänsklig vänlighet -Jag hoppas att jag har rätt för vi har alla så otroligt mycket på att vinna genom att vara nyfikna och en smula crazy.

Såå jag är rörd in i hjärtat! På riktigt! Och jag kunde inte låta bli att fråga om det var okej att jag skrev ett inlägg om saken, då jag så gärna vill visa att det just är det lilla som är det stora i livet!!

Sådant är långt mycket mera värt än spektaklet imorgon, jag får snudd på ont i huvet av alla hjärtan och spam mail om erbjudanden och hjärterabatter.

Nu skall jag och mina mentolnäsdukar börja rodda för natten -Sängkläderna är tvättade helt spontant eftersom någon av katterna tydligen kommit på att man kan spy hårbollar i sängen…. Katter har en skön hjärtlös aura av ”gör-som-dom-vill-vart-dom-vill” som jag inte kan låta bli att fascineras av -Även om jag innerligt hoppas att dom låter min megasköna fluffiga säng vara ifred framöver!

//a

 

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Caanita

    Kanske är det så att det finns mycket kärlek, omtanke och vänlighet runt omkring de flesta människor, men i medierna beskrivs bara ondska, våld och eländes elände.
    En sådan enkel sak som att säga hej till en granne, byta några ord i soprummet eller kommentera vädret kan faktiskt göra människor glada för att de blivit sedda.
    Dessutom tror jag, precis som du skriver, att man måste lära sig att glädjas åt de små tingen i tillvaron, ska man vänta på de stora scoopen får man nog oftast vara besviken.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Ja jag tror du fångar det rätt -Det finns där men lyfts inte fram!! Stora scoop händer inte mig, jag är liksom mer hårbollsplockaren! Å sjukt tacksam för varje hjärta i min närhet! Kram till dig! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.