Utomhus…

Igår landade sommarlovet för kidzen ”i byn” och jag tycker det var rätt talande när jag hörde något i stil med ”-Yeeeeyyyy sommarlov!!!” och sedan 10 minuter senare ”…..jaha…. vad gör man nu då?”

Den där infinita tidsrymden som inte bara är frihet utan också en fråga om att välja att göra något av tiden. Å vad skall man välja? Jag står fast vid min åsikt att det svenska sommarlovet (hur härligt det än är) är omodernt. Jag kan tycka att skolan skall vara en förberedelse för vuxenlivet och det är inga vuxna som har tre månader semester över hela sommaren. Sedan är det en oerhört stress för många föräldrar som skall arbeta och ha barn/ungdomar som skrotar ensamma hemma.

Har full förståelse om min åsikt inte är populär -Jag sneglar bara på hur mina nevöer har det och det fungerar helt utmärkt att ha andra terminsuppdelningar än den svenska.

För mig var gårdagen första dagen utan ett astmaanfall -Medicinerna börjar verka och jag hinner känna och anpassa mig. Det är en otrolig glädje att kunna börja vara ute på balkongen och det var fantastiskt att kunna handla utan att behöva hjälp!

Det var Tarzan och Ugglan som hade fixat avslutningslunch hemma hos dem eftersom jag själv låg däckad hela tisdagen efter MR-lever!

Så det jag funderar på just nu, är en frys! Jag börjar känna att jag har bisarra drömmar om att kunna baka och frysa in utan att behöva kasta något annat -Eller tänk att kunna ha isbitar tillgängliga!! Eller att kunna laga mat och frysa in rester och slippa kasta?!

Det är alltid fascinerande vilka nya idéer som poppar upp när saker och ting händer, saker som blir mera viktigare än tidigare, saker man aldrig förr reflekterat över. Så just nu, mellan hägg och syren skall jag ta och gå ut och se om luftrören håller!

//a

2 kommentarer

  1. Anders

    Delar dina åsikter ang. sommarlovets längd. Framförde liknande åsikter till ett par lärare för några år sedan. Blev dock nästan nedslagen, så man får vara försiktig till vem man framför dylika åsikter 🙂

    Ett annat problem som man skulle kunna lösa med kortare sommarlov är gnället från elever och lärare om att arbetsveckorna är så långa och stressiga. Men, det gäller som sagt var vem man säger det til…

    F.ö. så är det trevligt att höra att du äntligen skådar LJUSET 🙂

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Ja nog kan vi snacka om LJUSET efter mörkret här 🙂 Jag höll på bli komplett förtvivlad i måndags när jag gick anfall igen! Men det verkar hålla idag också!

      Sommarlov 10 veckor är bisarr!! Och det skapar faktiskt diskutabla effekter på arbetsplatser m.m.

      Här körs i allafall hela sommarlovsmenyn idag… carpe diem och allt det där 😀 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.