Patetiskt av Centerpartiet…håll Er till sanningen!!

Efter att ha läst Centerpartiets svar på mitt blogg inlägg från måndagen kan jag tyvärr bara konstatera att det verkar som att Centerpartiet lite olyckligt börjar köra lite samma nonsens som Vänsterpartiet. Man väljer att inte ta ansvar för politiska beslut man varit med om att ta och istället försöker rida på någon våg med att ta några billiga populistiska poäng utan att hålla sig till sanningen. Jag tycker faktiskt att denna dubbel moral och brist av insikt och ansvar ger svar på min tidigare fråga att det nog inte finns någon kommunikation mellan de förtroende valda i Centerpartiet.

Centerpartiet har suttit med i FGH samt TN och beslutat för en uppsägning av Visionen, man har röstat för att ej öka ”skolpengen” för Visionen, man har varit med och beslutat om rivning av fastigheten.

Centerpartiet har varit med och beslutat om den policy om att kommunen ej ska bygga nytt för privata aktörer. Centerpartiet var med och beslutade om att det ska byggas en dubbelt så stor förskoleverksamhet i kommunalregi där Visionen håller till idag. Så om Centerpartiet anser nu att frågan är illa skött så har Ni varit del med att sköta den illa.

Så att Centerpartiet ej tar ansvar för den politik man varit med om att besluta och sedan nu, några år i efterhand väljer att göra detta till en politisk fråga utan att erkänna sin egen roll och peka finger åt S&MP känns faktiskt lite patetiskt.

I mitt förra inlägg menade jag på att det är viktigt att ha alla korten på bordet, det är inte bara Umeåkommun som har ett ansvar i frågan, utan även Visionens ledning. Det krävs två att bjuda upp till dans. Det känns illa att föräldrar hamnar i kläm här, det måste finnas tydlighet från båda sidor.

Visionen bedriver en mycket populär och framstående verksamhet, som miljöpartist så gillar jag upplägget med personalkooperativ och ser inget annat mer fantastiskt än starka privata kvinnliga företagare.

Jag ser inget vits med att stå och peka finger hit eller dit, utan vi måste utifrån ett barnperspektiv och ett vårdnadshavare perspektiv sitta ner och hitta en lösning samt från alla sidor ge föräldrar och barn rätt information och ha en bra och lösande dialog.

Som Centerpartiet påpekar så sitter vi i majoritet med Socialdemokraterna och jag vill påstå att vi vill inget annat än att tillsammans med Visionen hitta en bra lösning för att kunna rädda verksamheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>