Negativ dominoeffekt

Strax innan jul så publicerade VK en artikel om att moderaterna föreslår att Umeå kommun skall som en lösning ge ett ökat hyresbidrag till förskolan Visionen. Men samtidigt så har moderaterna suttit i FoG nämnden och beslutat  att så skall det inte ske.

Jag finner det lite olyckligt att flera av allianspartierna väljer att rida på denna media våg angående förskolan visionen när man samtidigt i nämnder agerar helt motsatt. Detta skapar oreda och förvirring om situationen och gör processen till att finna en lösning svårare. Som jag har sagt innan så krävs det två för att bjuda upp till dans, jag hoppas att förskolan Visionen sitter ned med Umeåkommun och tillsammans finner en lösning.

Rörande förslaget om att ge Visionen specifika hyresbidrag så ser jag inget positiv i detta, utan det kommer leda till en negativ dominoeffekt, det måste finnas en lika princip. Om Umeåkommun ska ge enskilt bidrag till en aktör hur ska man kunna försvara detta mot andra aktörer?? Ska privata aktörer plötsligt få mer pengar per elev än de kommunala verksamheterna?? Hur ska man förklara sig mot tex språkskolan som har varit i samma situation som visionen men lyckades med samma ”skolpeng” driva sin verksamhet vidare?? Nä det funkar inte!! Det måste finnas en likhetsprincip där man då skulle höja bidraget för alla kommunala och privata verksamheter, som i sin tur skulle nog leda till en ohållbar ekonomisk situation för För&Grundskolan.

Jag tycker att det även är lite anmärkningsvärt hur media har valt att belysa situationen där man tydligt valt en vinkel som tyvärr inte visar hela bilden eller rätt bild av situation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>