Snålt med skyltar vid cykel- och gånvägar samt snålt med soptunnor

Som studerande skulle jag bli vansinnig av Umeås värdelösa cykelvägar. De går att cykla på, men vilken av alla vägar tar man för att ta sig dit man vill? Det är knappt skyltat någonstans! Första gången jag själv ville ta mig genom halva stan cyklade jag vilse i nästan 2 timmar innan jag var framme, och då bor ändå jag här.

Skellefteå är ett mycket bra exempel på hur bra och fina cykelvägarna kan verka vara bara det är skyltat. Där tar man sig överallt utan att snubbla in sig i krångla stigar som går kors och tvärs.

Umeå, det är 2011, sätt upp skyltar på cykel-/gångvägarna så att det är möjligt att hitta sig fram. Ni vill väl dessutom att det ska bli mer klimatsmart.

Från ersboda tog jag mig till vattentornet, när jag egentligen skulle till sjukhuset. Hur gick det till? Inte EN endaste skylt på vägen, som dessutom delades var 100:e meter.

Ett bra sätt att få skräpet där det bör är att placera ut mer soptunnor. I varje bostadsområde borde det finnas åtminstone en välplacerad och sedan flera på andra passande ställen.

När jag en gång hade hund fick jag också bära hundbajspåsen i två kilometer innan jag kom till en hundlatrin.

Kostar det här verkligen så mycket pengar när det ger desto mer?

Skyltar, soptunnor och hundlatriner.

Jag är less på att allt i den här staden verkar halvfärdigt. Vem tar besluten egentligen?

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.