Psykiatrin håller inte måttet

 Jag har sagt det förut, och tar upp det här igen. Det är viktigt, inte minst för de som vårdas inom psykiatrin men även för personalen som ska arbeta där. Lokalerna är utslitna och behöver byggas nytt. Trånga utrymmen varvat med personalbrist. Bara för ett år sedan byggdes sjukhuset ut, pengarna fanns där då. Jag missunnar inte det nya, men anser å andra sidan att prioriteringen inte bara ska ligga i vad som är mest eftertraktat. Använd hjärtat!

Det är som om psykiatrins patienter glöms bort, göms bort, och aldrig ska talas om.

Det är ännu lite tabu att prata om psykiatriska sjukdomar och inte blir det bättre av den attityd vi har mot det.

Det får duga så länge. De får sitta där i sina rum, om inte överbelagda så åtminstone trånga ändå. Ta sina trötta fötter genom den gul/brun/gröna korridoren in till tv-rummet där det redan sitter 10 människor till. Vilken härlig rehabilitering.

Notera nu i klippet, att hon skyller ifrån sig på andra lösningar. Att samarbetet mellan öppen- och slutenvård blivit bättre, även inom socialpsykiatrin. Men, växer inte Umeå? Är det inte väldigt överbelagt ändå? Att klara sig på snudden.

Socialstyrelsen har upprepade gånger anmärkt på psykiatrin, men ingen åtgärd och någon sådan lär inte finnas det närmsta årtiondet. Att det här handlar om vård och människor glöms bort.

 

Dyr%20nota%20f%C3%B6r%20nya%20psykiatrilokaler

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.