Leatherjackets!

Helgen spenderades delvis i Umeå på förbundsstämma med Moderaterna i Västerbotten, dels sjuk hemma i soffan.

Vi börjar på Lördagen. Förbundsstämma i vanlig ordning, ett gott deltagande och framförallt var deltagandet av hög kaliber som jag vill se det. Helt väntat omvaldes hela styrelsen (tror jag) när det inte intresserar mig så mycket egentligen, jag är där för att prata politik och påverka politikerna (tex riksdagsledamöterna). Det gjorde jag den här gången genom 3 motioner, 2 samskrivna med Tomas Nilsson Vindeln och en egen.

De 2 samskrivna som rörde äganderätten var enhälligt besvarade med motiveringen att vi anser ersättningsnivån för inlösen av mark är för låg. Tex biotoper, natura 2000, väglagen. Vid Motionsbehandlingen gjorde Nilsson entre med skinnjackan i talarstolen med sanningens ord vilket inte motsades överhuvudtaget.

Jag gick ju upp själv också förstås men det är ju mer som halvdant det man ger sig in i så det var tur han var där och sopade banan ren före.

Tror efter detta att det helt klart är att Moderaterna i Västerbotten arbetar för en stärkt äganderätt och för en högre ersättning vid inlösen av mark. Känns roligt att det fått gehör åtminstone till den nivån. Nu nog om det som jag tjatat om i en månad.

Sedan kan jag inte påstå att jag tror det blir någon reform i frågan om kattmärkning där jag inte komme nagerst förutom att det skrattades en hel del åt hur jag halkat in på banan. Alltså avslag deppigt nog.

Sedan hade Elisabeth Rahm en motion om stärkt företagande i hela Sverige, den fick bifall.

I övrigt ifrågasatte jag kostnaden för det kommande svaveldirektivet som kommer röra östersjön, som sagt jag var där för att påverka och då försöker man!

Lördag kväll var jag hos Gösta och Lissie i Vännäsby och hälsade på, alltid lika trevligt.

Söndag led jag av att ha ätit något ”väldigt onyttigt” så då var jag helt liggen hela dagen. Riktigt kasst, men ska jag vara ärlig känns det som jag fått tillräckligt gjort.

Fredrik Jacobsson (m)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>