Tankeställare!

I dagens DN intervjuas Fredrik Reinfeldt (m).

Jag vill trycka på en sak som många har fel uppfattning kring.
Det rör vilka grupper som fått skattelindringar, höginkomsttagare eller låg och medel.

Fråga till Reinfeldt:

Efter åtta år med borgerlig regeringär de högsta marginalskatterna lika höga som tidigare. Varför gör ni ingenting åt värnskatten på 5 procent som infördes under krisåren på 1990-talet?
– Vi har velat ha en profil mot låg och medelinkomsttagare. Drivkrafterna för att komma till arbetet för de som är deltidsarbetande och tjänar mindre har varit viktigare:)

Säger en hel del om ett partis och en alliansregerings mål med skattelindringar dvs fler i arbete och fler med bra Börs.

Sedan ser jag nu på SvT forum att Vänsterpartiet vill ha en sänkt marginalskatt för de med 55000 eller mer i inkomst dvs riksdagsledamöter mfl.

Som den osjälviska människa jag faktiskt är speciellt rörande sjuka människor blir jag så förbannad över denna själviska sida som finns inbäddad i en mantel av bidragsberoende människor som inte får visa sig utan ska vanka runt i beroende. Tråkigt resonemang v och hur ska Löfven kunna komma överens med dessa tomtar vars luva tappats i samband med en kallsup i högfärdighetens huvudkälla.

Ser mer och mer en själviskhet i sosseflanken som aldrig tar av.
(Hög skatt för den som börjar utan nånting innebär ju att det blir nästan omöjligt att kunna göra karriär i en omvärld med bättre förutsättningar för företagande. Vi har ju redan näst högst skattetryck i världen.) 

Fredrik Jacobsson (m)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.