Andreas Georgsson (S)

Tillsammans bygger vi Umeås framtid.

Jag vill vara stolt över det samhälle som vi står för i Sverige

Det är inte utan tvekan som det kännas som en klump i magen, när fler och fler delar i det svenska samhället inte står för eller verkar för öppenhet och tolerans.

Som i veckan när Beatrice Ask bemöter det öppna brevet från Hassen Khemiri, med oförståelse. Enligt henne så är vi i det svenska samhället inte lika inför lagen. Vi ska acceptera att kontrollen av oss medborgare är hårdare om vi har ett misstänkt utseende.

Kanske kommer Beatrice med förslag, att de som vill undvika att misstas för att vara kriminella utifrån sitt utseende, ska bära en symbol som visar att de inte är kriminella och tillhör det svenska samhället.

Det är en skrämmande bild av det svenska samhällets utveckling. Vilket också känns, det engagerar oss som vill att Sverige ska vara ett samhälle som står för något annat.

Den kriminella verksamhet som Beatrice vill komma åt, är ett symptom på ett helt annat problem som inte löses med ID kontroller i tunnelbanan.

Under allt för långtid har fokus i det politiska styret varit att lösa symptomen, på de problem som finns i det svenska samhället. Dessa symptom har möts med åtgärd om hårdare regler, mindre acceptans och trångsynthet.

Vi får då ett samhälle som inte tar tag i orsakerna till problemen, istället skapa vi nya problem och grogrunden för mycket allvarligare samhällsproblem.

Polisen som jobbar med gängkriminalitet i Stockholm vittnar om detta, rekryteringsbasen för gängen har aldrig varit så god som nu och det finns inget som tyder på ett trendbrott åt det positiva hållet, snarare så går kurvan starkt åt andra hållet.

Orsakerna till detta är kända, ändå väljer den sittande politiska ledningen, att fortsätta fokusera på symptomen.

Den svenska kronan är den valuta som stärkts mest i världen de senaste åren, vi har nu en valuta som är lika stark som före 90-talskrisen.

Ändå backar vi in i framtiden. Vi har ett politiskt styre som har oförmågan att förvalta detta läge. De lägger inte resurserna på att åtgärda orsakerna och komma åt grogrunden till problemen i samhället.

Jag vill vara stolt över det svenska samhället, jag vill kunna säga till mina barn, i det svenska samhället står vi upp för varandra, vi hjälper varandra i medgång och motgång, vi är öppna och toleranta mot varandra, vi ser varje individ som en resurs och en möjlighet till utveckling framåt.

Därför kommer jag jobba för en Socialdemokratisk valseger 2014, delar du min ambition, ta kontakt med din s-förening där du bor eller gå in på vår hemsida www.socialdemokraterna.se/umea.

Det är du och jag tillsammans, som kan förändra det svenska samhället.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.