Andreas Georgsson (S)

Tillsammans bygger vi Umeås framtid.

Apell 1 maj 2013 Ålidhems Centrum

Hej kamrater!

Jag heter Andreas Georgsson och är nyvald ordförande för Tomtebo-Innertavle S-förening.
Idag samlas vi här för att bekämpa orättvisor och att visa på något annat, en bättre framtid för Sverige.
När jag satt och formulerade mitt tal kring det vi samlats för idag. För en human flyktingpolitik, rätten till heltid och att välfärden går före vinsten.
Så, kände jag att jag ville ge er ett tal om den tid vi lämnar och den tid som vi är påväg mot. Något som kan ge oss styrka att lyfta blicken, sträcka på ryggen och gå ut och inge en tro på framtiden.
Kamrater
Igår var det Valborg, då samlades vi för att lämna den mörka och kalla tiden bakom oss, och välkomna den ljusa och varma tiden.
Vi har haft en lång kall period bakom oss, en period där vårt samhälle, fryst ute större och större grupper.
Ett samhälle som inte längre tror på varje individs förmåga.
Ett samhälle där mörkret och kylan fått råda så länge, att tron på en ljusare och varmare framtid har försvunnit hos allt för många, inklusive den svenska regeringen.
Där gruppen vi har blivit färre och färre och gruppen De har blivit fler och fler.
I den kalla mörka tiden har gruppen vi arbetande, fått fler och fler belöningar för våra insatser och gruppen de arbetslösa har fått fler och fler straff för att motiveras till ett arbete som inte finns.
I den kalla mörka tiden har gruppen vi friska, fått förtur till vård, gruppen de sjuka har istället mer och mer lämnas åt sitt öde.
I den kalla mörka tiden har gruppen vi högpresterande, fått möjlighet till bättre utbildning, gruppen de svaga uppmanas att inte längre gå i skola.
I den kalla mörka tiden har gruppen vi rika, fått fortsätta att slösa på naturens resurser, gruppen de fattiga ska stå för notan.
Kamrater
Vi har en regering som låter samhället falla fritt, ner i avgrunden där det inte finns annat än mörker och kyla.
I den kylan och det mörkret föds rädslor, rädslor som omvandlas till hat och misstro.

Men, kamrater

Idag så är det den första dagen på en ljusare och varmare framtid.
Jag vet, att idag startar vi vår resa mot något nytt.
En framtid för ett annat samhälle, ett bättre samhälle.
Vi ska lyfta vårt samhälle bortom det vi tidigare uppnått, vi ska gå längre i varje enskild fråga, vi ska utmana oss själva och vi ska visa att Sverige kan mer och bättre.
Vi ska ta oss ut ur kylan och mörkret och in i ljuset och framtiden.
Kamrater
I den ljusa varma framtiden delas inte samhället längre i vi och de.
I den ljusa varma framtiden byggs en tro på en framtid, genom att erbjuda trygghet och möjlighet att skapa sitt eget liv.
I den ljusa varma framtiden läggs grunden för drömmar som kommer att skapa vårt framtida Sverige.
I den ljusa varma framtiden så är det, det riktiga arbetarepartiet som skapar förutsättningarna för att alla faktiskt ska kunna ha ett arbete att gå till varje dag.
I den ljusa varma framtiden förbättras arbetslivet för ett mer jämlikt och hälsosamt arbete, ett arbete där alla får plats och ett arbete som det går att försörja sig på.
I den ljusa varma framtiden är utbildningssystemet något som följer oss genom livet, ett system som hela tiden kan ta vid när det behövs.
I den ljusa varma framtiden finns det inget behov av att känna oro för att bli sjuka, råka ut för en olycka eller blir arbetslös. Tryggheten från samhället finns där för oss, när vi som mest behöver den.
I den ljusa varma framtiden kan drömmar få leva och bli verklighet oavsett familj, uppväxt, skola eller boende.
I den ljusa varma framtiden skapas vårt framtida Sverige med våra barn i åtanke. Då byggs ett land som lever i balans med vår natur, som alla gemensamt tar ansvar för.
I den ljusa varma framtiden så kommer det att lysa upp där mörkret fått fäste och skingrar den rädsla och det hat som fått gro.
Kamrater
Nu ska det blå och kalla som allt för länge fyllt våra hjärtan med egoism, bytas ut mot det röda som fyller våra hjärtan med värme och öppenhet.
Nu låter vi elden från igår fortsätta att brinna, vi låter den brinna i våra hjärtan, brinna i vårt engagemang och brinna för en ljusare och varmare framtid.
Nu är du en av de facklor som brinner för framtiden.
Tillsammans ska vi tända fler facklor, så att den 14 september 2014 kommer kylan och mörkret ge vika på alvar.
Nu är det du som går ut och tänder nästa fackla för framtiden.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.