Ut ur grottan!

Gipenhoftner om Ut ur grottan! I mitt inlägg Myten om makten från den 7/2 redogör jag för mina åsikter kring kvotering. Att jag är för kvotering och kompetens, och inte kvotering eller kompetens. Jag vet med mig att det är ett kontroversiellt ämne, och att det finns krafter som gärna försöker kväva debatten. 8/2 kallas Jens Spendrup, ordförande inom Svenskt Näringsliv in till Ekot för att ge sin åsikt om kvotering och kvinnor i styrelser eller i ledande position. Naturligtvis är det samma föråldrade tankar som tidigare, dvs att kvinnor saknar kompetens och kvinnor inte vill. En lögn och ett i mina ögon verkligt tecken på inkompetens – hos Jens. Nej, nu är det år 2014 och vi är inte längre neandertalare utan det är dags att damma av sig och krypa ut ur grottan och in i dagsljuset. En tröst i detta föråldrade tänk är ändå att debatten fått ta plats den senaste veckan, och glädjande nog har många politiker vågat ta bladet från munnen och även säga att de är för kvotering. Även i gårdagens Agenda fick debatten ta plats, även om jag själv fann den väldigt lam. Dock är jag nu ännu säkrare på behovet av kvotering. Oberoende partitillhörighet vill jag sända ett tack till er som vågat stå upp, då det gjort att jag sluppit stå helt själv i denna viktiga debatt. Det har varit en mycket intressant vecka. Frågan är fortfarande varför det ska vara så svårt att få in kvinnor på olika poster? Själv tror jag att det har att göra med att den största makten vad gäller inflytande och ekonomi är samlade hos männen, och därför väljer man in män för att gardera sin egen framgång och säkra sitt kontaktnät inom makten. De byggs myter som blir ”sanningar” som man inte behöver utmana. Men jag utmanar och hälsar samtidigt Jens att jag är en kompetent kvinna, och vill du inte ringa mig för styrelseposter har jag tips på många andra kompetenta kvinnor du kan få ringa. Välkommen till år 2014 Jens! /Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>