”Bredband till alla orter senast 2013”

….detta stod att läsa i en insändare av dåvarande infrastrukturminister Åsa Torstensson torsdagen den 26 juli 2007!  Så här avslutas hennes artikel: …Ett starkt och kraftfullt Sverige förutsätter ett engagemang och en delaktighet från alla landets delar. En utbyggd IT-infrastruktur i hela landet är en förutsättning för detta och den utredare som regeringen idag beslutar om har som utgångspunkt att alla orter och en klart övervägande del av landsbygden skall ha tillgång till IT-infrastruktur med hög överföringskapacitet vid utgången en 2013 ……Ja, just det läs detta…EN KLART ÖVERVÄGANDE DEL AV LANDSBYGDEN:…..

Redan här måste man ju dra åt sig öronen…vi åker till månen med en raket…som nRoger Johansson alltid uttryckte….men vi ska inte kunna kommunicera med varandra, trots att tekniken finns. Här hör vi hur den ansvarige hela tiden anger kostnader och bärighet, men jag säger bara, det är inte OK. Jag förlikar mig absolut inte med ….Sköt-dig-själv-och -skit-i-andra mentaliteten. Idag alldeles åt skogen för mycket av den varan. ..För oss boende utanför 40-skyltarna är infrastrukturen tillsammans med arbetet, det allra viktigaste. En farbar väg..( 353:an härifrån till Lycksele duktigt undantaget, det finns inga ord för HUR dålig den är, åk hellre över Långsele eller Nyliden-söderutåttByssträsk) och uppkoppling värd namnet är vad vi ska ha. Jag är döless på att höra alla skylla på än den ena myndigheten efter den andra, hit och dit och det leder ingen vart. Nej, här ska staten peka med hela handen. Jag får hurven varje gång jag hör diskussionerna om vem som ska och vem som inte ska……huvva. Visserligen är det nu några månader kvar på detta nådens år 2013, så än finns det tid, men jag undrar jag……

Visst är det märkligt att man ska kämpa hela tiden? För rätten att bo var man vill? jag blir så jäkla less ( och nu svärde jag också…)

2 kommentarer

  1. Kalle

    2007? Pff jag minns när Björn Rosengren (S) lovade bredband åt alla inom 2 år i morgonnyheterna i tv4 kring år 2000. Programledaren ifrågasatte det men Björn blev nästan oförskämd mot honom. Är det en sak vi kan vara riktigt säkra på som inte kommer försvinna så är det politikers skitsnack.

    En länk som skriver lite om Bredbands-Björn. http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article2565219.ece

  2. Gun Rehnman

    Ja du ser Kalle, visst blir man f….annad, på ren svenska, här är det fråga om att hela vårt avlånga land ska ha så lika förutsättningar som det går, infrastrukturen ska bara fungera, jag upprepar ….man flyg till månen me en raket….
    I visst avseende håller jag med dig….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se