Legalisera Cannabis??!! Men…..

Nog kan jag undra över det senaste tilltaget från våra vänner i ungdomsförbundet CUF. Det är enligt min mening nästan i samma grad som när pengarna mellan Vännäs och Umeå försvann till Trollhättan-Göteborg på den tiden Mats Lundgren var kommunalråd i Vännäs…….Det liknar ankskit, sa han i media och jag håller med honom i det. Uttrycket passar även här, några år senare. Ankskit. Cannabis, som nyligen odlats i stor mängd här i byn och gett oss bybor ett annat perspektiv på dofterna. Inte bara det, den känsla av otrygghet var oerhört påfrestande.

Nu ska cannabis bli legalt, enligt CUF. Jag säger stopp och belägg. Det här går inte. Vem vill ha det så här? Ingen partimedlem som jag känner vill stöta ungdomsförbundets stämmobeslut. Är det inte månggifte eller avskaffandet av skolplikten så är det nåt annat "tok" och nu detta……Ja, det räcker väl att vi på alla sätt måste räta upp tex försäkringen…Hur kan det vara OK att man ska gå från hus och hem om man blir sjuk långvarigt, eller t o m sjukpensionär…..Är det verkligen OK att vi ska ha ett system som gör att höginkomsttagare har lika stort avdrag som en som knappt överlever på sin ynkliga lön..? Det är i min värld orättvisor som vi måste komma tillrätta med. Visst, man får tjäna pengar, tacka för det, men för den som lever på gränsen till bråddjupet och balanserar på överflödet….några hundralappar t o m i bästa fall varje månad när räkningarna tagit sitt………

Nää, jag vet inte vart vi är på väg…..för mig är det inte OK i vart fall……Sköt dig själv och skit i andra….den mentaliteten trycker jag absolut inte på gillaknappen för.

Nää, nu får det bli andra bullar……

6 kommentarer

  1. Lars Johansson

    Jag tar gärna några bullar!

    Jag anser för övrigt att CUF leker lite väl mycket med mediala utspel, ty är inte frågan för politikerna HUR vi använder resurser bättre för att nå målen än att stå i bruset bland mediadrevet och utbrista plattityder.

    Frågan nu man kanske ska ställa sig är hur får man dessa unga framtida politiker att ta frågan mer på allvar då legalisering och reglering inte påverkar missbrukarens vardag då behovet och problematik fortfarande finns.
    De langare som man vill få bort tvingas sälja till de som INTE har rätt ålder för att köpa cannabis.. tja man skapar det som man säger sig vill förhindra.

    Kan vi skapa ett bättre samhälle för nästa generation kanske en nolltolerans behövs, där samhället inte kan vara bara för några utvalda utan vi måste ta ansvar för den som vacklar, så att den kan stå på egna ben med tiden utan att känna hopplöshet och behov av narkotika för att klara vardagen.

  2. Kent Larsen

    Rätt Gun..cannabis är bara skit liksom supandet från
    hus och hem,löjliga CUF som vill öppna en ny marknad
    för systembolaget -skämmes ta mig …
    Man undrar vart Centern är på väg,ibland blir man bara trött på Stockholmsargumenten….
    kent

  3. Gun Rehnman

    Svar till Kent Larsen (2013-05-12 08:43)
    Ja du Kent, jag tänker samma. Ännu har jag inte hört ett ord från partiledaren, som också blir mycket underligt i min värld. ….

  4. Gun Rehnman

    Svar till Lars Johansson (2013-05-11 18:58)
    Klart är i vart fall att man bör diskutera än mer de frågor som rör missbruket. Ibland kan jag nog tycka att det öppna snacket inte får mer plats. Att legalisera det dock, bara för att detta görs i andra länder,anser jag inte passar oss.

  5. Gun Rehnman

    Svar till Bo Beverlöv (2013-05-11 12:17)
    Tack Bo, månggifte, skolplikt och cannabis……vilka samhällsfrågor ! Då vi andra funderar på försämrade försäkringsvillkor, arbetslöshet och infrastrukur

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se