Vi som bor en bit bort..

Har ni inte vid det här laget reflekterat över hur mycket i kronor och ören mer det kommer att kosta med ökad bensinskatt? Jag har räknat mellan tummen och pekfingret och konstaterat att merkostnaden för mig boendes i Örträsk blir ca 18 laxar. Säkert mer men sömnlöst fick jag fram denna ansenliga summa. Inte nog med det, sista vägtrafikskatten hade en helt annan summa än den brukliga…1200 MER…. Bilden av den regering som i valet värnade om landsbygden och att Hela Sverige skulle finnas med i all planering, försvann….lika fort som en löning på fredag..Att jobbskatteavdrag och RUT/ROT inneburit arbetstillfällen och entreprenöskap…struntar man bevisligen i och för att inte tala om valets löften gällande just detta. Jag skäms i vart fall…

Det känns inte roligt. Någon kommenterade detta med….nu jett vi flytt…människor som trots avstånd och valet att bo på landet, nu på grund av det ekonomiska läget som uppstår, inte har råd helt enkelt. Det blir för dyrt.

HUR tänker man ifrån S&Mp?  Skatter som ska få landet att växa..? Vi vanliga bonnläppar kommer i vart fall inte ha mer i börsen att spendera…Köpa boende? För vilka pengar då.? SUCK och PUST…och Gnäll…..

5 kommentarer

 1. Bert

  Fjollträska behöver int bry sig om höjd bensinskatt dem kliv från farstun å in i ett pendeltåg eller buss.
  Bra Gun starta ett norrlandsuppror å belys även skattekontorets nedläggning i Lycksele .flera tummar upp för sådana som DU

  • Gun Rehnman (inläggsförfattare)

   Att det blir dyrare för oss ute i buskarna är inte OK. Du vet ju vad milersättningen är….och varit densamma i hundra år snart, jag vet en riksdagsledamot från våra trakter som vill att det skulle höjas till 23:-/mil, vad hände” Ingenting…

 2. Kent Larsen

  Bra Gun,du är en glesbygdens ropandes röst.
  Jag byter inte glebygdsboende mot en aldrig så fin takvåning i Stockholm,Miljöpartisterna tycks
  älska storstäderna och inte mig emot,men då kan dom höja avgifterna där,kanske rent av cykelskatt
  i storstan,dom vill ju gärna verka för cykelväger som alltid har medlut ,medvind och ständigt sol i ryggen,varför straffa oss som valt att bo i glesbygd,vi måste åka bil då och då,här är det inte
  cykelavstånd till handlar´n ,skall det vara så svårt att förstå ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se