Denna dagen ett liv

Av , , Bli först att kommentera 37

Har just krupit ned mellan svala lakan i huvudstaden efter en fantastisk dag med barn barnbarn  och annan släkt och vänner. Barndop för mitt yngsta barnbarn Svante i Hässelby kyrka denna soliga dag. Hemma håller R och Birgitta och Denis ställningarna denna intensiva helg. Tacksam att jag kunde få komma mig iväg mitt i högsäsongen. Missade dock storasysters 70-årsfest då den inföll samtidigt. Har ett par dagar kvar här innan jag drar norrut mot Kramfors för föreläsningar och sedan hem till vykortet igen. Njuter en sista natt av hotellyxen innan jag avslutar vistelsen här med ett par nätter i Hässelby. Ordet som känns närmast till hands ikväll är  Tacksamhet<3

Bli först att kommentera

Spioner!

Av , , 1 kommentar 35

På den där fäjsboken poppar det upp små reklammeddelanden mest hela tiden. Antagligen något litet spionprogram som har koll på vilken typ man är, vad man äter och vad man har för stil. På min sida bombarderas jag idag av bantningstips och stroketest och nicorettereklam. Kanske den där lilla spionen rent av har koll på att man tjyvrökt någon gång tidigare i livet.  Det är väl bara en tidsfråga innan Miss Mary of Sweden dyker upp där med sina före och eftersilhuetter.

Igår fick jag till min förvåning  reklam från en modesajt. Nämligen zalando.se  Den där lilla spionen kanske inte hade sett hur jag verkligen såg ut igår med städhuckle förkläde och storstövlar – som på väg till ett tidigt Blåkulla.

Zalando visade upp ett grällt spektra av mönstrade tights i illasinnade färger. Heltäckande mummelbyxor  i spandex med psykedeliska naturmönster. Jag rös lite vid tanken på hur jag med min kroppshydda skulle ta mig ut i ett par dylika.  Att se ut som ett helt naturprogram eller en regnskog känns inte riktigt bra. Och när man minst anade det kanske man kunde höra David Attenboroughs viskande stämma någonstans inifrån djungeln. Jag skulle då definitivt skylla på honom i alla fall

Nu fick jag en reklam för att ”donera ett skratt”. Jag hoppas att det var just det jag gjorde:) Ha en fortsatt fin dag gott folk!

1 kommentar

Tolv år

Av , , 2 kommentarer 54

oronpuss2

 

Tolv år idag har det gått sedan vi träffades och slog våra påsar ihop. Två knepkorvar i kubik, halvgamla begagnade och med helt olika sätt att angripa livet. Alla dagar är inte solsken men vi är ett prima team i det gemensamma arbetet. Vi bor och lever på jobbet och är varandras chef/underhuggare.  Skinntjockleken på näsorna har förändrats dessa år. Jag har fått mer och han har fått mindre:) Kanske vi har gjort varandra liiite bättre. Vi jobbar 52 helger per år och nästan alla vardagar. Det kräver sin man /kvinna. Men vi slår väl till med ett stort GRATTIS till oss!

2 kommentarer

Tankesortering

Av , , Bli först att kommentera 38

Att sortera bland sina tankar kan vara nödvändigt emellanåt, speciellt när man är ambivalent, osäker eller känner sig låg. Källsortering är litegrann samma sak som denna ”själssortering” och handlar om samma sak.

Det bästa sättet för mig att göra detta är att städa skåp, lådor eller att baka. Båda dessa aktiviteter har förmåga att skapa lugn, harmoni och förlösa tankeknutar. Dessutom blir ju resultatet fint, luktar eller smakar gott. Idag blev det gammal skåpmat som rensades ut här hemma och ett gäng gamla naggade kaffekoppar åkte äntligen i soporna.

Samtidigt händer det saker både i knoppen och i kroppen: Svarta tankar går direkt till papperskorgen, försiktiga spirande drömmar putsas vänds och vrids för att sparas på ett säkert ställe. Orealistiska eller galna tankar  får gå till returmarknaden för att värderas igen och kanske få nya användningsområden, säljas eller kasseras. De rent av kanske kan malas ned och bli något helt nytt.

Destruktiva tankar, avundsjuka, jantefärgade och energikrävande tankar känns både omoderna, kostar på tok för mycket och måste bort. Precis som gamla glödlampor måste bytas ut till hållbara energisparande men ändå upplysta tankar som sprider ljus.

Sura, bakvända gamla härsknade tankar  som ändå är ganska mänskliga och naturliga  går till komposten, där de under en tid får genomgå förruttelseprocesser, bli grogrund för nya kulturer och producera en och annan spänstig metmask att fiska med på livets hav.

De fina, vackra, men kanske sköraste tankarna ler jag lite åt, putsar dem en aning och ställer försiktigt dem i själens tittskåp bland mina finaste där jag stolt kan glädjas över dem emellanåt.

Drömmarna  i framtidens fönster – dem vattnar och gödslar jag, småpratar lite med dem och plockar bort ett visset drömblad. Vi går mot en ny vår.

Bli först att kommentera

Bakom mjölken

Av , , Bli först att kommentera 41

DSC_1238

 

DSC_1247

 

_1190465

 

DSC_1268

 

Vaknar i en mjölkig fjällvärld med grinig vind. Det är tur att vi vet att molnen ska lätta och vinden mojna. Jag önskar dig, alla våra gäster och oss själva en riktigt fin helg med äventyr. Nu på med storstövlen och ut på isen för en stunds morgonfiske innan vi öppnar kl 10.00

Bli först att kommentera

Ny inspiration

Av , , Bli först att kommentera 42

solskenaSom synes har det varit glest mellan inläggen ett bra tag nu. Kände mig ganska trött på mig själv, mina ord och mina bilder och utgick från att det även gällde alla er där ute i den stora världen. Så dimper det ner ett mail från någon som säjer att hon saknar mitt bloggande. Minns ni Göingeflickornas ”Ett brev betyder så mycket”? Det behövdes inte så mycket mer för att få en skvätt inspiration igen. Samspelet med er läsare är själva bränslet.

Nu börjar vi närma oss högsäsongen. Våra norska vänner har sportlov redan nu och i bokningspärmen tjocknar det för var dag som går. Alltid roligt men också intensivt och vi måste hålla oss friska. Efter olyckan i juni har jag av och till känt mig urholkad och stresskänslig vilket påverkat min kreativitet negativt  både på skrivande och fotande. Nu känns både tummen och resten av Gunnel på uppsving igen. Har accepterat att tummen aldrig blir riktigt densamma men  den fungerar hyfsat i vardagen igen.

Solen är tillbaka och genomsyrar kropp och själ med hopp och liv. Jag försöker ge mig ut på isen  tidigt några dagar i veckan för att fiska och tanka kraft en stund innan jobbet. Man blir som ny, hjärnan blir klar och tankarna krispiga. Tacksam att ha denna möjlighet. Idag bet nordanvinden mer än vanligt men jag nästan njuter av den bitande kylan och naturkrafterna som påminner om min litenhet i det storslagna.

Nu är arbetshelgen kommen. Tankar kraft i soffhörnet inför en intensiv butikslördag. Men känner jag mig själv rätt så ställer jag klockan på tidigt och beger mig ut en stund för att hämta kraft och fina firrar. Önskar er alla en fin helg!

leeo1

Bli först att kommentera

Ljuset

Av , , 1 kommentar 47

P1280078

 

Ljuset som tilltar i styrka för varje dag nu gör gott för tallkottkörteln och det allmänna välbefinnandet. Blundar och låter solen glödga ögonlocken. Välkommen härliga vårvintertid.

1 kommentar

Vårkänslor

Av , , Bli först att kommentera 47

Helgen är kommen. Vi kavlar upp ärmarna och jobbar som vanligt. Morgonsolen steg glödande över fjällkammen och några av oss fiskeentusiaster samlades på en torrfläck där inte ovarnevattnet brett ut sig. Rena vårkänslorna där i solskenet.Snacka om uppladdning. Önskar er alla en riktigt fin helg.

P1280187

 

P1280176

 

P1280166

Bli först att kommentera

Hä sni!!

Av , , Bli först att kommentera 37

P1280127

 

Ur led är tiden. Eller vädret åtminstone. Vi har flera plusgrader i januari. Det har spöregnat stormat och smält något alldeles infernaliskt de senaste dagarna. Nu blir det holiday on ice och dubbade storstövlar som gäller. Det går ju inte att sanda hela fjällvärlden.

Vårfåglarna har fått fnatt och solen värmer när den väl vågar sig fram mellan de lurviga skyarna. Inte utan att man får en föraning av vårkänslor själv. Annat var det den här dagen i fjol. Då hade vi riktigt kallt krispigt och ”januariskt”

Anropar vädrets makter och ber om nån ynka minusgrad inatt så det sätter sig, vattnet på sjön sjunker undan och spåren blir lite fastare tills helgen.

Bli först att kommentera

Hur gör man??

Av , , 1 kommentar 40

Har börjat få reklam från smart senior. Sätter teet i vrångstrupen och tänker: Är jag nåt av dem?

Ja när jag tittar på personnumret så förstår jag att timmen är slagen och att jag anses som senior. Men är man småbaschli kort och tjollrut så tar det nog sin tid att landa i den nya identiteten. (Även om jag smygstartat med broddar)

Måste man beställa en komplett outfit från Wästgöta textilindustri nu? Fotriktigt och sydda pressveck? Hatt och handväska? Miss Mary of Sweden? Hur gör man?

1 kommentar