Konsten att akta sej för vinterkräksjukan

Den inneboende hygiensköterskan i mej vaknar abrupt till liv när mobilen ringer och R skärrad undrar om vi har vitpepparkorn hemma. En kille på Kogertek insjuknade nämligen tvärt under kvällens jobbmöte i akut magsjuka som han i sin tur ärvt av sin sambo. Hon insjuknade i förrgår…. och han rekommenderade denna huskur.

Detta verkar ju lovande inför helgen! Omedelbart får man läskiga hypokondriska sensationer i magen och får flashbacks från när Vinterkräksjukan härjade på demensboendena, med veckor av besöksförbud och isolering. Vet ni något om aktuella magsjukor som florerar? Hoppas verkligen att det inte är vinterkräksjukan som är ovanligt tidigt ute denna gång.

Googlar lite på huskurer för att förbygga magsjuka och hittar allt från fladdermusvingar till vinäger och vitpeppar. Turligt nog var vi ’out of ’ både fladdermöss och vinäger.

Det är bara att hålla tummarna och resten av händerna rena och leva i celibat tills faran är över. Jag får hålla R på en armlängs avstånd, nöja mej med slängkyssar alternativt vira ett varv gladpack runt huvudet (hans) och faktiskt….faktiskt så blir det 10 vitpepparkorn var – som kvällsmat för oss båda. Man vet ju aldrig…..

Inte för att jag tror på det, men ändå.

En kommentar

  1. Sonia

    Jag skrev en kommentar här i går men kan inte se den, så jag gör ett nytt försök. Inte för att det var mycket att läsa, jag skrev nog bara typ Peppar peppar……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.