Förjulsdriven förmiddag i Götet

Anledningen till att vi redan nu småfirar jul lite i förskott är ju som jag tidigare berättat att Sandra o Christian snart beger sej ut på långresa över julen, så vi passar på idag och slår två flugor i en smäll – födelsedag och jul på en och samma dag.

Här har en helt oväntat men fullödig julstämning otippat infunnit sej. Den riktigt genuina julstämningskänslan har blivit utrotningshotat och jag har insett att det förmodligen har med ålder och åtaganden att göra.

Här i Göteborg är det iallafall jul inne hos oss. Vi har bakat pepparkakor, kokat knäck, skållat o skalat mandlar, tullat på glöggen och gjort den obligatoriska svampstuvningen som ska toppa omeletten om några timmar. I Sandra o Christians julfina kök lägrar sej just nu dimman av stekta köttbullar o prinskorvar. I ugnen tronar skinkan som just griljeras, och på arbetsbänken tinar mjukkakorna och lussebullarna som bakats i Sörfors.

Om ett par timmar blir det lite av ’ tomten är far till alla barnenstämning’ när Sandras pappa Göte med sin Anna och deras lille Samuel kommer tillsammans med Christians far Bengt och hans Lena, Mamman Eva och hennes Ingemar samt Christians ungerska mormor Irene och hans syster Veronica. Det känns bara roligt och befriande att alla kan träffas utan komplikationer. Misstänker att det är ett litet genrep inför ett framtida bröllop, för att se om vi sköter oss! Vi ska göra vårt allra bästa.

I högtalarna ljuder gammal fin nostalgijulmusik. De som saknas idag är – Alexander, Isabelle och Danel med sin fru Britta, samt Johan, Marina och barnen. Tur att – avstånd är bara ett ord. Sänder även tankar till mormor Marianne , farmor Eina, Ove och Ingrid och till mina syskon med familjer denna första adventhelg.

6 kommentarer

  1. R(robban)

    I år får man uppleva hjulen (julen)2 ggr-(fyr/för-julsdrivet??)
    Tack Sandara o Christian, det är alltid lika välkomnande att besöka er. Lycka till på er julresa östereut.

  2. Isabelle

    Första advent i patong är inte samma sak som hemma, men vi ska basta med teamet ikväll och starta igång årets upplaga av nissespelet så förhoppningsvis får vi lite julstämning iaf. Saknar er där hemma! Kram

  3. Elisabeth

    Ett Grattis till Sandra, tänkte på dej igår! Hoppas att ni får en bra resa, o att mamma o R tar sej hem. Ha en fortsatt trevlig helg!

    kramar till er alla

  4. Gunnel

    Hej kära vännen!
    Kul att se ditt namn här. Sandra hälsar o tackar så mycket! Vi måste ses snart!!

    Kram från Gunnel o R

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.