Gröngrön röra

Nejdå….det handlar inte om politik idag heller! Det handlar om att försöka vara kreativ med andra råvaror i matlagning än de man är inkörd på sedan barnsben. Eftersom vi äter LCHF-kost just nu så använder vi  feta råvaror som t ex vispgrädde och 34% creme fraische. R är -4kg och jag -3kg  sedan vi började för ca 1 månad sedan. Aldrig har vi varit så mätta, så balanserade i humöret  eller ätit så lyxigt gott. Jag börjar tro på att den "gamla" något smalare Gunnel så småningom ska visa sig igen. Ja – om man ser till utsidan alltså. Insidan tänker jag inte banta bort, den ska jag istället göda och vårda ömt.

Jag fick ett par kommentarer kring avocadosallad och ska försöka återge på ett ungefär hur jag gjorde. Någonstans på nätet hittade jag förslag och gjorde därefter som Cajsa Warg – "man tager vad man hafver"

3-4 mogna avocados delas på mitten, kärnas ur och skärs i små rutor direkt i skalet, gröp därefter ur med en matsked ned i en bunke där du tillsätter  1/2 -1 dl majonnäs och1/2-1 dl creme fraishe efter tycke och smak. Jag tillsatte därefter frysta kryddor – gräslök och persilja. Salta och peppra och  låt mogna en stund i kylen. Denna sats räcker till 3-4 p om du även har något annat tillbehör till köttet eller fisken. Om du tillsätter ett par droppar citron så mörknar den inte så snabbt.

Jag skulle kunna tänka mig att det skulle vara kanongott att tärna ned lite äpple, lite selleri  eller kanske ett gäng kapris för att få lite knaper i allt det mjuka. Prova gärna andra favoritkryddningar, avocadon är ju så neutral i sin smak att bara din fantasi sätter gränser

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>