Västerbottning i exil

Tillbaka igen i det gröna sköna Sörfors. En vacker sommarkväll som denna när solen försvinner bakom bergen och då ängarna och himlen smälter samman i ett trolskt somrigt ljus, då skulle man nästan kunna tänka sig att stanna här lite till, även om Sörfors trots sin synbara charm, aldrig riktigt känts som "hemma"i mitt hjärta.

Det tar emot en smula att omgruppera hemlandstonerna till norrbottnisk touch, men det känns onekligen spännande. I själ och hjärta kommer jag naturligtvis att förbli en "inlandsjänt" från Västerbottens hjärta Vindelgransele på temporärt besök i den vackra norrbottniska fjällvärlden för några år av det snabbt flyende livet.

Ställer mig själv frågan och funderar om jag ska fortsätta att skriva i Vk:s blogg men bestämmer mig för att fortsätta tills vidare i alla fall.

Etiketter: , , , ,

12 kommentarer

  1. Annica Lindmark

    Tråkigt att du inte känt dej som hemma här i Sörfors. Är det tillfälligheter som gör att man trivs på en plats? Första gången vi blev ”fast”, var i början av juni för 18 år sedan. Solen sken, fåglarna kvittrade, och häggen blommade. Jag stod i en gammal hästhage och kände att det här var min plats på jorden. Det var omöjligt att försöka verka oberörd mot den ivriga säljaren från Myresjöhus. Jag hade precis fått veta att vi väntade på ”lillebror” och jag vet inte om det var känslorna som svallade lite extra, jag föll pladask! Det blev ”affär” och jag är forfarande lika glad över utsikten!;)

  2. carlos mallorca

    bästa gunnel

    din blogg från ume är den enda jag läser.
    låt oss alla få nöjet att följa er nya resa,please!

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Annica Lindmark (2010-07-02 00:16)
    Vilken härlig berättelse om hur du hittade din plats på jorden! Visst är det tillfälligheter och den känsla man möter som har betydelse. Jag kände nästan likadant som du, när vi först landade här – en känsla av att här vill jag leva, men jag tror att det kanske blir annorlunda när barnen är stora och utflugna och man inte har det naturliga kontaktnät som skola och barnomsorg utgör. Platsen är underbar, jag har stortivts i huset och några av de fina människor vi mött här kommer vi alltid att minnas.

  4. Gunnel Forsberg

    Svar till Fjällorna Umeå Lokalavdelning (2010-07-02 06:07)
    Hej Fjällan!
    Kul att de nu har en egen blogg. Du är så duktig och full av kraft som jag beundrar Kina! Hoppas att Fjällorna gör sig en tripp någon gång framöver när vi har fått ordning och kan ta emot er på bästa sätt vid Sandvikens Fjällgård!

  5. Gunnel Forsberg

    Svar till carlos mallorca (2010-07-02 08:40)
    SÅ häftigt och kul att du följer min blogg ändå från Mallorca! Du kanske har bott i Umeå eller har anknytning här:) Vår ”resa” kommer jag att skriva om här, men även på den hemsida som ingår i köpet av Fjällgården. Från 12/8 kommer vi att uppdatera den med en hel del nya och spännande aktiviteter och överraskningar. Välkommen!
    http://www.sandvikens.se/

  6. annkristin

    Hej Gunnel!
    Förstår ditt dilemma var du ska blogga när du hamnar i norrbotten..men du får inte sluta här..dina trogna läsare vill följa dig vidare..:)..du kan ju säkert blogga på fler ställen men visa länken isf var du är..
    ha en skön helg..förstår ni har mycket att fixa..men som du sa..om man gör EN rolig ”grej per dag..så brukar jag oxå tänka..då blir det mycket lättare..helt plötsligt så fick även jag ett av barna på lassa..:(..men bättre nu..

  7. Erik

    Hej!
    Ja den hemsidan behöver stylas om… där finns mest en massa informationsbrus.
    Lycka till med den och allt annat spännande. Jag tror det går bra för er.

    tjingeling

  8. Gunnel Forsberg

    Svar till annkristin (2010-07-02 17:41)
    Roligt att flera vill följa vårt äventyr! Det blir nog så att jag fortsätter här, men ska även uppdatera fjällgårdens hemsida så att man kan följa dagarna i Sandviken även där:) Skönt att det verkar bli bättre för ”barna” våra. Ha det gott!

  9. Gunnel Forsberg

    Svar till Erik (2010-07-02 23:00)
    Tack Erik! Vi ska göra vårt bästa. Vi tar gärna emot förslag på utformning och exempel på andra hemsidor som är lockande och håller besökarens intresse uppe.

  10. Erik

    Jag ska sätta mina synpunkter på pränt. Blir klar kommande vecka. (jag blir irriterad över att jag börjat skriva meningar utan subjekt)

    Hälsningar

  11. Gunnel Forsberg

    Svar till Erik (2010-07-03 16:49)
    Du har nog smittats av mig:) Jag ertappar mig själv nu och då med samma sak, emn jag tröstar mig med att i bloggeroets värld så är det inte lika petnoga som i den riktiga världen:) Ser fram emot dina synpunkter.

    Tack till alla som mailat mig idag med en massa kloka och kreativa förslag och varningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.