Råttfångare

Här är det fullt krig mot de små förhatliga sorkar som kommer in överallt. T o m i matkällaren. Fällorna slår igen titt som tätt och det gäller att vittja dem ofta. Har du något bra knep så tar vi gärna emot. Mina fina blomkorgar på bron ärefter tre dagar fulla med råttskit. Kålen var tydligen populär. Just nu känns det bara som en tidsfråga innan någon får sorkpest. De får vara hur söta de vill, men de måste bort.

Etiketter: , ,

21 kommentarer

  1. Elisabeth

    Samma problem här vid Bjännsjö;sorkar, näbbmöss, husmöss mm. Vi har många fällor ute för det är ett bra sorkår! En katt kanske vore lösningen.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till S (2010-11-04 13:47)
    Kära S!
    Om det inte vore för nästa steg i pyramiden – ugglorna – så skulle jag placera råttgift övertallt, men vi är rädda om de fina rovfåglarna.

  3. inga

    Hej Gunnel!
    Jag är en av dina trogna bloggläsare.
    Har ett förslag till din sork jakt.Flytta på fågelbordet
    så långt från huset som möjligt,hur fint det än är att titta på fåglarna.Det är nog mest sorkar o möss som får lite extra gottis!!
    Hade gott!
    Ingalill

  4. Gunnel Forsberg

    Svar till inga (2010-11-05 09:25)
    Det är säkerligen sant som du säjer, men fy så trist att flytta småfåglarna från huset. Jag antar att du har helt rätt. Man får det ena med det andra:)

  5. sara

    Hej Gunnel
    Min mamma tipsa de mig om sötmandel i råttfällorna…och det var SUPER de satt som smäck….Lycka Till..

  6. HB

    Men vilket sorkår det verkar vara!!!!! De finns tom här på Grubbe…i ”storstan”. Jag har knappt sett en ”råtta” i hela mitt liv, förutom på zoo då. Men igår kväll när jag halvliggandes i soffan låg och tittade på Idol såg jjag nåt i ögonvrån under soffbordet….lutade mej upp och såg det var en mus. Trodde mina ögon spelade mej ett spratt. Går lugnt upp och letar fram en ficklampa. När jag kommer tillbaka lyser jag under alla möbler och ser den under en bänk. Smyger ut och hämtar piassavakvasten. Men har inte sett den någe mer, Har knappt fått en blund i ögonen i natt. Väntar nu på att affäre

  7. HB

    …skulle fortsätta…väntar tills affärn öppnat. Har nu köpt 6 fällor som jag riggat med Snickers. Det lustiga var att jag knappt trodde mina ögon, min hjärna ville inte förstå vad jag såg. Det är så äckligt så det finns inte ord. Har storstädat hela morgonen. Får se om de gillar betet?? Ha det gott, och Lycka till med din råttjakt!

  8. Erik

    Hej Gunnel!
    Aldrig har väl några rader gett så mång kommentarer. Jag får lov att lägga mig i jag också.
    Jag vet att anticimex använder Guldnorgat eller Japp. Själv har jag en fälla som jag köpt på Granngården, samma princip som ”Mjölner”. Den har två fördelar, lätt att gillra och lätt att lossa musen. Dessutom lyckas aldrig någon mus knycka betet.
    ”Electronic Mouse Trap” är en intressant fälla eftersom den kan fånga ca 10 möss innan tömning.

    Annars är det som vanligt här, jag jagar prylar på blocket. Inget napp ännu – men det kommer.

    Tjingeling

  9. Gunnel Forsberg

    Svar till Erik (2010-11-06 15:28)
    Trevligt att du ger dig in i diskussionen Erik! Jag ska genast införskaffa något exemplar av Mjölner. Den elektroniska massmördarfällan lät också intressant. Det blir till att kolla upp på nätet!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.