Mor lilla mor

Häromdagen på första adventssöndagsmorgonen, kom Lilla Mor som vanligt med finaste morgonfikabrickan sjungandes i gryningsljuset in till mig där jag sov i mitt gamla flickrum. På den blommiga assietten fanns förutom kaffe – nybakad lussekatt, mammas skorpor, sandkakor, pepparkakor och så den godaste av dem alla, den gröna kakan med mandelmassefyllning. I hjärtat spred sig en varm kärleksflush: Lilla mamma. Tack för alla kärleksgärningar du gjort. Tack för arvet att vilja tjäna som du fört vidare till oss barn. Det finaste man kan få göra är just att få göra något för en annan medvandrare i det under stundom så karga jordelivet.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>