Vem är död?

När nattmörkret slets itu av en skärande telefonsignal motringde frågan genast i mitt huvd : Vem är död? Eftersom R ligger närmare dörren så fick han hasa sig nedför den belamrade trappan för att svara. Ångestfyllda sekunder innan svaret kom. Plogbilen satt fast och behövde draghjälp för att komma loss. R fick purra Lillvännen L70.n och bege sig ut i snöstormen, men återvände efter en halvtimme kall och klarvaken till sängvärmen. Allt hade gått bra. Det tar nog sin tid innan det undermedvetna förstår att i dessa trakter kan nattliga telefonsamtal bero på andra faktorer än olycka eller ond bråd död i familjen. Vi borde ha lärt oss vid det här laget att viltolyckor och bilkrångel inträffar då och då och att  folk nödställda av ovädrets makter dag som natt, kan behöva hjälp här ute i vildmarken.

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Jag vet hur hjärtat kunde skena när jag pluggade och bodde i kollektiv när telefonen i korridoren ringde fyra på morgonen…men det var aldrigtill mig, lyckligtvis…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>