Mest av allt…..

Dags för dagens middagsmat, något försenat men väl värt att vänta på: Stekt röding, mandelpotatis och ljus spenatsås, tillagad just på det sätt som min mamma lärt mig. Mest av allt skulle jag önska att  mina barn med familjer satt vid middagsbordet ikväll. Älskade barn och barnbarn.Jag garanterar att just detta kommer på menyn nästa gång vi möts här i Sandviken. Älskar er så mycket. Ser fram emot morgondagens premiärvalborgsfirande, och drar mig till minnes en majbrasa i Obbola i fornstora dar för sisådär 29 år sedan, då det hamnade en raket i Sandras vinröda barnvagn och jag hann ta den och kasta iväg den innan den brann av. Önskar alla mina nära och kära en fin valborgshelg. Särskilda hälsningar till gamla vänner som vi alltid firade valborg ihop med. Puss till mina barnbarn Sixten och Oliver och var rädda om er och varandra.

10 kommentarer

  1. LN

    Önskar en härlig helg! Kram, kram från Ellen
    Vi ska höra Renhornen och sedan är vi här hos oss med Sävarvänner!

  2. Ingemar Wahlström

    Härlig valborg på dig själv min vän! Vi kommer att åka runt lite i Umeå och titta på brasor och för övrigt mysa så mycket vi kan.
    Måste dessutom erkänna att den meny du visar ser väldigt läcker ut med ett undantag. Jag har tyvärr jätteproblem med allt som innehåller spenat, vilket väl är ett minne från skolbespisningens versioner, ett av få mörka minnen därifrån. Din sås är säkert supergod men jag fixar det bara inte! Men ha det jättebra!

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Ingemar Wahlström (2011-04-29 21:26)
    Det låter mysigt Ingemar! När det gäller spenaten så håller jag fullständigt med dig vad beträffar skolans spenatsås. Den påminner om allt vad man kan finna i kons fyra magar. MIn (mammas) sås har inga som helst likhete rmed skolans och är mycket ljus , med bara ett spår spenat i. Rödingen kan jag dock slå vad om att du skulle ha gillat skarpt!!

  4. Elisabeth

    Hej min vän! Läser med nostalgikänning ditt minne från Obbola…. vill bara göra en liten rättelse, tant minns fel. Det var Bella som låg i vagnen, vi firade inte valborg i Obbola för 29 år sedan, då var vi på Böleäng!!! Berättade denna historia igår på jobbet, det var faktiskt en otrevlig upplevelse, o en skam för Obbola.
    Önskar er en härlig Valborg o lycka till med talet.
    Det är en viss person som blev lite stött i kanten att han uteslöts från en hälsning:) Kram till er från oss båda.

  5. Gunnel Forsberg

    Svar till Elisabeth (2011-04-30 14:36)
    TUR att det är någon som har ett gott minne:) Ja när du säjer det så blir det så rätt! En viss person är ALLTID inkluderad i hälsning till dig. Ge honom en extra jram från mig. Vi förbereder just för vårt firande här. Jag ska hålla tal gubevars. R delegerar som vanligt!! Håll tummar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.