Sega män, hoppfulla gubbar och pigga kåvbåjs

En dagstur till vårt västliga grannland stod på agendan för brädspaning och annat trevligt. Metropolen Rognan  var målet. Termosen laddad och smörgåspaket i handväskan. Det är inte ofta vi unnar oss sådana trevligheter.

Efter att nästan ha snöat fast på höglandet tog vi oss över gränsen. Ljumma golfströmsvindar och barrskogsgrönska mötte oss välkomnande. Havsluften kändes vårlig och uppfriskande. Här fanns ett och annat att shoppa för den köpsugne Mr R.  Själv fröjdade jag mig storligen åt det nostalgiska utbudet av sega män och diplom-is. En fönsterputsmaskin slank även med i min korg samt ett par lilasvarta blompimpade trädgårdshandskar, och så förstås en norsk flagga att vifta med inför den stundande 17:e maj.

Skjutglada Robban han kom hem från vilda västern med en spikpistol och ett värstingkit med diverse högljudda maskiner. Nu är alla nöjda, särskilt Leo som slapp hundburen och därmed även åksjukan.

Minnet av Stat-oils tvivelaktiga kebabsubstitut kan vi lämna därhän. Vi ser framåt mot asken med röda hoppfulla jordgubbar som ögonaböj åker nedför strupen och vi lägger upp våra shoppingsvullna fötter i högfjällsläge.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.