Förlorade bloggar

När nyligen en medbloggare gick bort så försvann med ens allt hon skrivit här. Kanske bloggarens eller närståendes önskan, eller kanske VK:s policy. Synd i allfall och en förlust för oss som inte längre kan ta del av den digra luntan av kloka, tänkta och nedpräntade tankar.
Det fick mig att fundera över vad det skrivna blogg-ordet är värt. Kanske det är dags att börja skriva ut mina bloggar. Jag skulle faktiskt vilja ha dem pä en fil eller allra helst på papper. För mig själv. Dessa tankar är ju faktiskt ett slags spår från några år mitt i livet. Kanske något som mina efterlevande skulle värdesätta. Om inte annat så är det kul att ha kvar en slags dagbok i bloggform.
Jag sneglar åt vår kärvande skrivare som är på stentavlenivå och föreställer mig hur många usla färgpatroner det kan tänkas gå åt. Eller så frågar jag supporten om det finns möjlighet att få dem på en fil. Det skulle vara intressant att veta hur ni övriga bloggare tänker om detta.

Etiketter: , ,

12 kommentarer

  1. Ingvar Näslund

    Hej Gunnel

    Jag hade kontakt med en nära anhörig efter Lottens Lindströms tragiska bortgång.
    Hela hennes blogg har vi, efter önskemål från den anhörige, tankat ned på en CD-skiva. Den ska skickas till familjen som ett minne och påminnelse om alla kloka, intressanta och spännande tankar Lotten delade med sig.
    Frågan om hur vi ska hantera bloggar skrivna av personer som gått bort är helt ny för oss.
    I detta fallet följde vi de anhörigas tankar men jag tar gärna emot synpunkter i frågan.

    Vänligen
    Ingvar Näslund
    Chefredaktör VK

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Ingvar Näslund (2012-09-24 10:05)
    Hej Ingvar och tack för ditt svar.
    Det var en bra lösning och säkert ett fint minne för hennes närstående. För egen del blir det allmer klart att jag skulle vilja få tillgång till mina egna texter medans jag lever. Den dag jag är borta tror jag ändå att mina barn när de går igenom ”mitt liv” hellre bläddrar i en pappersbok än stoppar i en anonym cd och samlas kring datorn. Har försökt skriva ut enstaka bloggar men då får man bara en hel massa papper med alla annan text från bloggen. Tacksam för tips hur man kan göra på ett snabbt och smidigt sätt. Eller finns det möjlighet att beställa ”sin blogg” fram till dags datum på en skiva från vk och sedan skriva ut från den?

  3. Maria Skiddi

    Håller med helt och fullt och det är jättetrist att inte kunna gå tillbaks å bläddra i Lottens klokord..

    Det skrivna är ju dokument dels över tankar i stort men också suveräna tidsbeskrivningar- vad som fångade skribentens intresse just då, och Lotten hade väldigt många vassa bra inlägg med mycket kött på benen.

  4. Sonia

    Vill du ha hjälp att spara ner dina blogginlägg så vet jag en nära släkting till dig (syster) som gärna hjälper till!

  5. Gunnel Forsberg

    Svar till Maria Skiddi (2012-09-25 20:18)
    Precis! Jag ska försöka få mina bloggar i någon slags format där jag på ett enkelt sätt kan läsa igenom flödet i kronologisk ordning och kasnke sammanställa lite olika teman. Ha det fint!!

  6. Gunnel Forsberg

    Svar till Ei (2012-09-27 11:23)
    Tack kära storasyster. Det är jag ju lite sugen på. Tror att jag kan ha en hel del stoff någonstans i alla mina tusentals blogginlägg. Kram o tack för senast!

  7. Gunnel Forsberg

    Svar till Sonia (2012-10-02 13:35)
    Kära S! Tack för erbjudandet.Du är ju en fena på det mesta. Ska luska vidare i hur jag till att börja med kan få hem allt på ett bräde och sedan kan man förhoppningsvis göra något vettigt av dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.