Pelargoner och nysnö

Idag åkte de raka vägen ner i en kartong och ut i pumprummet för att sova över vintern. Jag pratar om min prakfulla Mårbackapelargoner som blommat nonstop både rikligt och frekvent hela sommaren och hösten i solskensrummet. Nu när snön lagt sitt första tunna täcke så såg de enbart missanpassade ut och nu är de utbytta mot  konstgjorda gröna växter i väntan på att jag ska hitta värdiga ersättare. Tiden går så fort så snart är det väl dags för julblommor. Isen på sjön växer från kanterna centimeter för centimeter och Leo och Donna provar försiktigt om den håller att gå på. Plörsligt känns det som om vintern gjort entré.

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>