Ogrejdit

Har varit väldigt trött idag. Efter att ha avslutat gårdagskvällens magiska fisketur med en liten sofflur och skulle fortsätta natten i den egna sängen, så kom visst John B bort någonstans under färden uppför trapporna. Klarvaken i flera timmar snurrade jag runt och lyssnade till Robbans sovljud. Där ur skuggorna ur den ljusa juninatten kom troll, obehag och bekymmer smygandes. Sådana tankar som man lättare viftar bort i dagsljus, sorterar ned i högen av tschwiller eller  tvärt slänger på sophögen utan pardon.

På natten – och särskilt i fullmånens sken – när dagens skyddande osynliga plexiglasväst är avtagen är jag mer sårbar. Öppen för små ogräsfrön i tankeform, fragment av faktiska men även obefogade bekymmer, som växer rekordsnabbt när de gödslas av  lätt förvirrande nattliga tankespår. Jag har lärt mig och tränar mig fortfarande dagligen medvetet i att inte släppa fram negativa och oroliga tankegångar eftersom de sällan eller aldrig leder till något gott. Oftast klarar jag det men tydligen inte på natten.

En lång tantlur i soffan supportad av bästa vovven och snällaste gubben har gjort gott. Nu är man lite pömsig och ogrejdig både innanför och utanför skallbenet, men jag konstaterar att sömn gör gott för människan! Och jag är ofantligt tacksam för den vanligtvis goda nattsömn som jag har.

9 kommentarer

    • Michael Forsberg

      Hej!Man må säga vad man vill om ett syndigt leverne,Men det är väldigt allmänbildande!

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Mm det är sant Sven! Att ligga vaken och använda en ljus fantastisk sommarnatt till att fundera över onödigheter – det är däremot stor synd:)

  1. Michael Forsberg

    Och jag som älskar månegubben,vare sej den är full eller ej!Den är så vacker och enormt bra att prata med!

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Ja den är underbart vacker, men helt klart att den påverkar inte bara havet utan även små saltvattenstinna kräftor och även andra kvinnfolk har jag hört.

      • Michael Forsberg

        Så sant så!Den påverkar alla och allt.Det är därför den finns!Tankens kraft,kärlekens magi och månens kraft är oslagbara.Dom är alla renande för kropp och själ..Alla tre krafterna innebär att man ska ”bara” slappna av och flyta med.Det som är synd är att månen har fått så dåligt rykte!Naglar blir som klor!Man blir väldigt lurvig,huggtänder växer fram!etc…etc….Ylet stiger i skyn!Visst,vargar ylar som aldrig förr i fullmånens sken,så gör även jag!Av Lycka!Vad vore vi utan?Intet

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Riktigt bra musik! Och kul att de använt vbtn dialekt i det. Typisk musikerhumor skulle jag säja:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.