Björnfrossa

Vi fick sent ankommande stuggäster ikväll som kört genom inlandet på mindre vägar. Plötsligt kom en stor björn springande över vägen. Om de inte hade bromsat så hade de kört på den. Dom stannade – det gjorde björnen med – och visade upp sin bredsida. Häftigt att vi har så  mäktiga vilda djur i vår svenska natur. Jag blir påmind om  det björnmöte som vi fick vara med om vid Storgräsforsen i Vindelälven när barnen var små någon gång på 90-talet, då en stor björnhona simmade iland just som vi kom ner till stranden. När vi vände och sprang upp mot bilen för glatta livet kom en våt björnunge och korsade vår väg och vi hörde mammans klafsande steg någonstans bakom oss. Vi hade björnfrossa i ett par dagar efteråt och det var en helt annan känsla än när man får se björnar på djurparken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>